A gyógyszernek is segítség kell

Az őszi-téli „szezonális betegségek” a természet ritmusával összhangban jelentkeznek. Nyakunkon a nátha és az influenza szezonja, és a szövődmények kezelésére bizony antibiotikumokra is szükség lehet. Viszont ami megelőzi vagy meggyógyítja a súlyos alsó vagy felső légúti betegségeket, az tönkreteszi a bélflóra normál egyensúlyát.

A következő hónapokban számítani lehet a felső légúti betegségek, a nátha és influenza gyakoribb előfordulására, és az ezzel járó antibiotikumos kúrákra, melyeknek köszönhetően számos betegség vált könnyen kezelhetővé, azonban számos mellékhatásuk okozhat kellemetlenséget. A leggyakoribb nemkívánt tünetek abból adódnak, hogy a kórokozó baktériumok elpusztítása mellett a szervezet számára hasznos, a bél-, és a hüvelyflóra egészséges egyensúlyát fenntartó baktériumokat is károsítják.

Elszaporodó káros baktériumok

A bélflóra több száz fajta baktérium közössége, amely kiegyensúlyozott működése esetén sikerrel veszi fel a harcot a szervezetbe betolakodó kártékony baktériumokkal, vírusokkal szemben.
Ha megbomlik a bélrendszerben a baktériumok egyensúlya, elszaporodnak a szervezet immunológiai védekező mechanizmusát károsító baktériumok.

Fontos, hogy antibiotikum-kezelés csak indokolt esetben történjen, mert hatására a kórokozókon kívül a jótékony baktériumok is elpusztulnak.

Mire jók a probiotikus készítmények?

A korszerű komplex antibiotikus kezelés nemcsak a betegség legyőzésére, hanem a szervezet gyors regenerálása is kiterjed. Hiszen az antibiotikumok mérséklik a bélflóra működését, ami a betegség utáni regenerálódás elhúzódásához vezethet. A bélbaktériumokat elpusztítva legsúlyosabb tünetként jelentkezhet komoly hasmenés, bélgyulladás.

Ezért az antibiotikumos kezelés mellett mindig ajánlott a bél baktériumflóráját probiotikus készítménnyel segíteni. A probiotikumok jótékony hatású baktériumok. Javítják a bélflóra működését, elősegítik a problémamentes emésztést, erősítik az immunrendszert és segítik a vitaminhiány megszűnését.

A korszerű antibiotikus kezelés mindig párosuljon  probiotikumokészítménnyel!

Galenus