Vakáció asztrotippek: nyári programok gyermekeknek?

Hamarosan itt a vakáció. De vajon milyen tábor lenne jó a gyermeknek. Nyári asztrotippek a vakációk szervezéséhez.

KOS [03.21-04.20]

Karatetábor Kosoknak

A Kos gyermek igen lobbanékony, fékezhetetlen, és csínytevésre mindig kész. Ezért ajánlott sok elfoglaltságot találni neki a szünidőre. Mivel a Kos uralkodóbolygója a Mars, ezért a harcművészeti sportokban kitűnhetnek. De szeretik megmutatni másoknak ügyességüket, energiájukat, és mindenben az elsők akarnak lenni. Azonban nincs nagy kitartásuk, ezért a rövid, de hatékony elfoglaltságok ajánlottak nekik. A nyári szünidőben be lehet íratni a Kos gyermekeket egy tenisztáborba is. Fontos, hogy sokat legyenek közösségben, mert egyedül unatkozni fognak a nyár folyamán.

BIKA [04.21-05.21]

Erdei iskola a Bikáknak

A Bika gyermekek nagyon szeretik a természetet, a növényeket, az állatokat. A nyári szünetben egy erdei tárborban nagyon jól éreznék magukat. Leginkább a kitartás jellemzi őket. A Bika gyermekek gyűlölik a megerőltető, monoton mozgást, és azt is, ha nagyon megizzadnak. Ezért semmilyen megerőltető sportra nem lehet őket rávenni. Azonban nagyon szeretik a zenét és a táncot. Tánctábor, erdei iskola, vagy állatkerti napköziben hasznosan tölthetné a vakációt.

 

IKREK [05.22-06.21]

Kvízparti sok gyerekkel az Ikreknek

Az Ikrek gyermekek igen élénkek és vidámak, energiával telítettek. Nagyon sok dolog érdekli egyszerre, de amihez hozzákezd, csak ritkán fejezi be. Ajánlatos összpontosító képességét fejleszteni. Szereti a nagy baráti társaságot, nem szeret egyedül lenni. Sportban inkább a csapatjátékokban vesz részt szívesen. Nyáron egy focitáborban, vagy egy kézilabda táborban teljesedne ki mozgékonysága. Mivel az Ikrek gyermekek szeretik az intellektuális kihívásokat is, ezért szervezhetünk nekik a nyári estékre játékos kvíz partikat.

RÁK [06.22-07.22]

Vízparti sátorozás kiscsoportban, vagy családdal a Rákok számára

Igen izgulékony és befelé forduló. A Rák gyermekek is szeretik a természetet, a növényeket, és az állatokat. Kedvelik a csöndes, békés játékokat. Az erőszakos játékokat és sportokat semmilyen formában nem szeretik. Nyáron leginkább a vízpartot kedvelik, ahol szívesen strandolnak. Jobban érzik magukat családias légkörben. Erre a szülőknek nagyon oda kell figyelni. Kisebb csoportos foglalkozások ajánlottak a Rák gyermekek részére. Egy kézműves táborban nagyon jól éreznék magukat, ahonnan saját készítésű ajándékokkal térnének vissza a szülői házba.OROSZLÁN [07.23-08.22]

Tágas térben, sok játszótárssal érzi jól magát

Az Oroszlán gyermek lobbanékony, szertelen, de nagyon érzelmes. Játszótársai között érvényesülésre törekszik, mindig a központban szeretne lenni. Tágas térre van szüksége, és nem lehet bezárni a lakásba. Az Oroszlán gyermekek a látványos sportokat szeretik, ahol egyéni eredményeket tudnak elérni. Vonzódnak a küzdősportok iránt. Egy színjátszó körben kiváló színészi képességüket tovább tudnák fejleszteni. Nyári estéken élvezik a bulis, játékos kerti partikat is.

SZŰZ [08.23-09.22]

Könyvtári napközi, olvasótábor vagy falusi nyaralás a Szüzeknek

A Szűz gyermekek társaságban komolyak, félénkek, visszahúzódóak, viszont nagyon szorgalmasak. Mivel hajlamosak a lelki depresszióra, ezért inkább a szabadtéri társas tevékenységek, játékok javasoltak számukra. Kisebb csoportokban szervett kirándulásokon szívesen vesz részt. A természet közelsége jó hatással lesz lelkivilágukra. A Szűz gyermekek nagyon szeretnek olvasni, szívesen járnak könyvtárba. Néha szükségük van az egyedüllétre is. A megterhelő sportok nem a Szűz gyermekeknek valók. A vidéki, falusi környezet megnyugtatóan hat rájuk.

MÉRLEG [09.23-10.22]

Társasjáték tábor, művésztábor a Mérlegeknek

Nyugodtak, szépek és bájosak. Azokat a játékokat kedvelik, amelyhez türelem és pontosság szükséges, s amelyek során érvényre juthat vonzódásuk, mindaz iránt, ami megalapozott és logikus. Kedvelik a természetben fellelhető művészi elemeket és rendkívüli módon vonzódnak az állatokhoz. Kifejezetten jól éreznék magukat egy művész táborban, ahol fejleszteni tudnák ez irányú képességeiket. Nem szeretik az agresszív sportokat. Társaságkedvelőek, egy társastánc tanfolyamon jól éreznék magukat.

SKORPIÓ [10.23-11.21]

Vizilabda tábor, kalandpark vagy kincskereső természetjárás Skorpióknak

A Skorpió gyermekek igen erős egyéniségűek, független szelleműek, és ellenállnak minden szabadságukat korlátozó próbálkozásnak. A szertelen, kockázatos játékokat kedvelik, de nem árt visszafogni agresszivitásukat, és durvaságukat. Kutató szellemüket állandóan le kell foglalni. Szeretik a küzdő sportokat. De a vízi sportokat is nekik találták ki. Csapatjátékokban is szíves vesznek részt. Nyáron egy vízilabda táborban le tudnák vezetni felesleges energiáikat.

NYILAS [11.22-12.20]

A Nyilas gyerekek utálják a pontosan megszabott napirendet

A Nyilas gyermekek szeleburdiak, vidámak, állhatatlanok és nem tűrik a korlátozásokat. Kerülni kell a túl merev programokat. A nem túl sok mozgást igénylő sportokat kedvelik. Szükségük van barátokra, nem szeretnek egyedül lenni egy percig sem. Az intellektuálisabb szabadidős elfoglaltságokat is kedvelik. Igazi csapatjátékosok, szívesen vesznek részt a tömegsport rendezvényeken is. A szervezett nyári táborokban nem érzik jól magukat, ahol mindenféle szabályokhoz kellene alkalmazkodniuk.

BAK [12.21-01.19]

Mozoghatnék gyermek, és hajlamos vezetni a játszópajtásokat

Intelligensek, jó természetűek, kedvelik a természetet. Törekedni kell arra, hogy nyáron minél többet legyenek a szabadban. A szabadtéri játékokat részesítik előnyben. A baráti társaságban hajlamosak lehetnek az irányításra. Nagyon muzikális és irodalomkedvelőek. Néha szükségük van arra, hogy egyedül legyenek, és zenét hallgassanak, vagy olvassanak. A Bak gyermekeknek kell a mozgás. Nyáron szervezhetünk túrákat a hegyekbe, kirándulásokat. De beírathatjuk Bak gyermekünket egy természetjáró szakkörbe is.VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]

Sok állat, építőjátékok és játékos sportok Vizöntőknek

A Vízöntő gyermekek szeretik a természetet, csodálják az állatokat. Imádják a mechanikus játékokat. Szeretnek kerékpározni. Játékaikban leleményesek és nagyfokú képzelőerőről, alkotókészségről tesznek tanúbizonyságot. A játékot jobban szeretik a sportnál, ezért leginkább a kosárlabda, a tenisz és a többi játékos mozgás ajánlható a Vízöntő gyermekeknek, akik gyakran rajong az extrém sportokért is. Nyáron egy kerékpártúrával meglephetjük gyermekünket.

HALAK [02.19-03.20]

Vízparti nyaralás családi körben. A Halak gyermek élvezheti a kertgondozást is.Szereti a virágokat és rendkívüli módon vonzódik az állatokhoz, különösen a kutyákhoz. Nyáron elvihetjük gyermekünket egy vadasparkba, ezt nagyon fogja élvezni. A vízi sportok és az úszás ajánlott a Halak gyermekeknek, bár szeretik a száraz és monoton mozgásformákat is, mint a biciklizés. Visszahúzódó természetük miatt inkább szívesen maradnak még nyáron is a családjukkal. Nem szeretik a nyári táborokat, kifejezetten szenvednek tőle. Szabadságunk ideje alatt a Halak gyermekünket vízpartra vigyük nyaralni.

 

ViolettaAsztrológus

horoszkopkeszites.gportal.hu

ibolya.royal@gmail.com

 

(ni)