Hetedhét Piknik gyerekfesztivál

Kicsiket és nagyokat egyaránt vár a Hetedhét Piknik családi rendezvénysorozat idei második eseménye vasárnap (szeptember 16-án) az Akvárium Klub füves területén, ahol minden a zöld színről, a környezetvédelemről és a környezettudatos gondolkodásról szól majd.
A Hetedhét egy minden hónapban jelentkező rendezvénysorozat, amely a családos, gyermekes közönségnek nyújt kikapcsolódást koncertekkel, színházi produkciókkal, iparművészeti alkotóhelyszínekkel és közösségi programokkal a klub szabadtéri területein. A sorozaton minden hónapban új témát járnak körül a programfelelősök, így a vasárnap másodszorra jelentkező Hetedhéten minden a zöld szín körül forog majd – adták hírül közleményben a szervezők.
A nap az Árgyélus és Tündér Ilona című interaktív mesejátékkal indul, majd zenés programokkal, táncházzal és Gryllus Vilmos-koncerttel folytatódik. Azok a bátor gyerekek, akik ügyesen teljesítik a játékos próbatételeket, mesebeli drágaköveket nyerhetnek a koronájukra, és így Zöld Királyfikká és Zöld Királylányokká válhatnak.
Egész nap látogatható egyebek mellett a zöld játszórét, ahol újrahasznosított anyagokból készült ügyességi játékokkal lehet játszani, a tündérflotta alkotóprogram, amelyen iparművészek segítenek a gyerekeknek újrahasznosított anyagokból ékszereket és játékokat készíteni, a békanézegetőben különleges békákat lehet majd testközelből megvizsgálni, a Nagy Terv Egyesületnél pedig környezetvédelmi társasjátékokkal mérhetik össze tudásukat kicsik és nagyok.
Az Akvárium Klub és az Egyszervolt.hu szervezésében megvalósuló eseménysorozat színes és környezettudatos programjairól az érdeklődők az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatnak .

  • Helyszín: Akvárium, Bp., Erzsébet tér
  • Időpont: 2012. szeptember 16.

MTI