A Pagony Könyvheti újdonságai

A Pagony idén nem csupán rengeteg érdekes könyvvel készül a Könyvhétre, de minden korosztályt és a legkülönbözőbb igényű olvasóközönséget is igyekszik megszólítani könyveivel.

  • 2012-ben a törzsközönségünk, a legkisebbek vannak fókuszban. Ahogy tavaly a nagyalakú, négy mesét tartalmazó Évszakos könyvvel lepte meg Bartos Erika a rajongótáborát, idén egy még különlegesebb Bogyó és Babócát vehetnek kézbe a kicsik. A Mese az elveszett nyusziról egy bábkönyv, tehát három dimenzióban elevenedik meg benne az egész Bogyó és Babóca univerzum.

 

  • Nem kisebb örömöt okoznak a kicsiknek Boribon újabb és újabb történetei. Mint mindig, most is egy letisztult, egyszerű történettel beszél Marék Veronika a Boribon házikójában egy nagyon mély kisgyerekkori problémáról.
  • A legkisebbeknek írta-rajzolta Agócs Írisz első saját mesekönyvét, a Kicsi, nagyot, amely egy nagy elefánt és egy kis madár barátságáról szól.
  • Az óvodások két mesekönyve A hintarabló és az Aprótörpe indiánok, amelyekben rövid, kalandos mesék szólnak három gyerek, illetve két kis indián kalandjairól, szerethető, színes illusztrációkkal.

  • A nagyobbak kedvence, Rumini is visszatér a Könyvhétre, ráadásul dráma formában: most a Ferrit-szigetre veti a sors a Szélkirálynő legénységét, ahol számtalan kalandon keresztül szabadítják meg a foglyul ejtett ferriteket a gonosz pillangóktól.
  • Két különlegesen szép könyvünk lesz Kiss Ottó Focisták kézikönyve, amely a foci szabályaival ismerteti meg mesés-képes formában a nagyóvodásokat, kisiskolásokat, és Menyhért Anna Vándorlánya, amelyben az útkereső kiskamaszok ismerhetnek magukra a kalandregény főhősében, aki az elvarázsolt Kisvárosba jut el a szövevényes cselekmény során.