Asztrotippek – Hogyan vizsgázzon jól a gyerek?

Miként lehet túljutni a vizsgákon? Vannak, jegyek, akikre nem hat a szülői szó. Egészen másfajta praktikákkal lehet motiválni. Asztrotippek a jobb jegyekért és a sikeres vizsgákért.

KOS [03.21-04.20]

Heves természete miatt erőszakos eszközökkel nem tudjuk rávenni a tanulásra. Elég nehéz leültetni őt a tankönyvek mellé, főleg, ha már kint süt a nap és jó idő van. Legszívesebben a barátaival csavarogna. Az okos szülők azonban szép szóval rábírhatják az utolsó hajrában a tanulásra. Főleg a büszkeségével tudják manipulálni, és versenyszellemét kell feléleszteni, mert nem szeret veszíteni.

BIKA [04.21-05.21]

Nagyon állhatatos, ha céljait el akarja érni. Minden esetben bízik saját erejében. Azonban nagyon csökönyös tud lenni, ezért a szülői szigorú megszorítások csak ellenállást váltanak ki belőle. Elég öntudatos, ezért hagyjuk őt a saját tempójában készülni, lehet, hogy egy kicsit lassúnak tűnik, de az év végi vizsgákra alaposan fel fog készülni.

 

IKREK [05.22-06.21]

Az Ikrek gyermek igen élénk, vidám, energiával telített és bátor. Képes több dologgal foglalkozni egyszerre. Hajlamos az utolsó pillanatra halasztani a felkészülést, aminek kapkodás lehet az eredménye. Fenn áll az a veszély, hogy mindenbe belekap, és semminek nem ér a végére. Szüleinek meg kell próbálni az összpontosító képességét fejleszteni, hogy a vizsgaidőszakban ne legyen probléma az eredménnyel. Kiváló kommunikációs képességének nagy hasznát veszi a szóbeli vizsgákon.

RÁK [06.22-07.22]

A Rák gyermek nagyon izgulékony, kifejezetten vizsgadrukkos. Már napokkal a vizsga előtt érezni lehet rajta a feszültséget. Azonban nagyon lelkiismeretes és szeret tanulni. Nagyon kötődik a szüleihez, ezért nem utasítja el a jó tanácsokat, és jól fel tudja használni előrehaladásában. Mindennél jobban fél a megszégyenüléstől, ezért képes hatalmas energiákat fektetni a tanulásba, hogy ne érje kudarc. Lámpalázát szülei biztatása és szeretete fel tudja oldani. OROSZLÁN [07.23-08.22]

Tele van energiával, lobbanékony és szertelen. Sokszor előtérbe helyezi a szórakozást a tanulás helyett. Szüleinek nagyon nehéz a dolga, mert az Oroszlán gyermek teljesen irányíthatatlan. Viszont nagyon büszke, és mindig szeret az elsők között lenni. Hiúsága miatt nem engedi meg magának, hogy az utolsók között kullogjon. Ha másért nem, hát ezért képes hegyeket megmozgatni a tanulásban is. Hiúságán keresztül lehet őt munkára bírni.

SZŰZ [08.23-09.22]

Már a vizsga előtt több héttel aprólékosan kidolgozza a tételeket, rendszerezi. Nem hagy semmit az utolsó pillanatra, és nem bíz semmit a véletlenre. Módszeresen megtanul mindent, képes napokon át magolni, hogy tökéletes legyen a tudása. Azonban nagyon kevés az önbizalma, még ha a tudása meg is van, folyton aggódik valamiért. Hajlamos lelki válságba kerülni. Nagy szüksége van szülei bátorítására, ezzel növelhetik önbizalmát.

MÉRLEG [09.23-10.22]

Nem szabad szigorúan büntetni, mert megmakacsolja magát, és többé nem lehet elérni nála semmit. A hasznos tanácsokat azonban méltányolja. Többnyire nagyon okos és intelligens. Kifejezetten szeret tanulni, folyamatosan szüksége van intellektuális kihívásokra. Hihetetlenül büszke, és igyekszik magából mindig kihozni a maximumot. Szorgalmas, nyugodt természet. Határozatlansága miatt azonban néha bizonytalan önmagában. De ha legyőzi ezt, felkészülve szép eredményeket tud elérni tanulmányaiban.

SKORPIÓ [10.23-11.21]

Nagyon erőteljes egyéniség, így nehezen nevelhető. Szelíden kell bánni vele, mindig el kell magyarázni neki az elvárásokat, mivel rendkívül független természetű, könnyen szembekerül minden szabadságát korlátozó próbálkozással. Ösztönös megérzéseinél fogva pillanatok alatt megért átlagon felüli dolgokat is. Nagyon alaposan és öntudatosan készül a vizsgákra, és az eredmény nem marad el.

NYILAS [11.22-12.20]

A Nyilas gyermek szeleburdi, vidám és nagyon állhatatlan. Neki nagyon nehéz összpontosítani energiáit az utolsó hajrában a tanulásra. Nem ajánlatos mindent a legutolsó pillanatra hagynia, mert nem képes hosszútávon a koncentrálásra. Gondolatai is csapongóak, mint ő maga. Szüleinek az lenne a feladata, hogy meggyőzzék szép szóval, hogy kezdje el a felkészülést időben. Mivel nagyon intelligens, biztos, hogy megfogadja a jó tanácsot, és képes lesz jó eredményt elérni.

BAK [12.21-01.19]

Alapvetően jó tanuló. Mindent komolyan vesz, így a tanulást is. Rendszerező gondolkodása nagy segítségére van a felkészülésben. Fontos számára, hogy megfeleljen a kihívásoknak. Rendszerető és lelkiismeretes, ezért mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerrel vizsgázzon. Szívósan, nagy önfegyelemmel készül fel. Állandó borúlátása miatt visszahúzódó lehet. Szülei gyöngédsége és törődése segíthetnek benne feloldani ezt a fajta zárkózottságát.VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]

A Vízöntő gyermek nehezen kezelhető, titokzatos, és különc. Nem könnyű őt megérteni. Nehezen tűri a korlátozó tekintélyt. Mindig a saját útját járja. Egyedi, sajátos módszerekkel készül fel vizsgáira. Ő az, aki a vizsga előtt egész éjjel képes koncentráltan tanulni. Szülei többet izgulnak miatta, mert szinte egész évben nem látnak könyvet a kezében. De ő az, aki képes lehet az utolsó hajrában megfordítani a dolgok állását.

HALAK [02.19-03.20]Nagyon félénk, visszahúzódó. Az összes jegy közül számára a legnagyobb kihívás a vizsga. Képtelen a koncentrálásra, gondolatai szétáradnak. Szelleme csapongó. Tanulás közben is álmodozik, álomvilágban él. Nehéz ebből őt kizökkenteni. Hatalmas erőfeszítésébe kerül, hogy odafigyeljen az órákon. Érzékeny természete miatt könnyen megsértődik, hangulata folyton változik. Viszont képzelőereje, emlékezete kiváló. Amit egyszer megtanul, azt biztos nem felejti el. Családtagjai vigyázzanak rá, hogy ne sértsék meg, mert pillanatok alatt depresszióssá válik. Sok együttérzésre és bátorításra van szüksége, hogy túlélje a feszült, hajrás időszakokat.

 

ViolettaAsztrológus

horoszkopkeszites.gportal.hu

ibolya.royal@gmail.com

 

(ni)