Ne parázz!

Ismerd meg a sérült emberek világát! Bánki László – Csató Gyula – Varga Lívia Éva: Ne parázz! című könyvével. 

“Biztosan találkoztatok már olyan emberrel…aki valahogy más. Valamije hiányzik, valamije nem működik úgy mint neked, vagy a barátodnak, vagy a szomszédodnak, vagy bárki ‘normális’ embernek…Hoppá, hát erről szól ez a könyv.”
Tudod, hogy ők mitől mások? Milyen különös képességeik vannak? Hogyan tudsz és miben jó, ha segítesz nekik? Ezekben a kérdésekben próbál segítséget nyújtani ez a könyv, mert nekünk lesz könnyebb, ha tudjuk.
 
Csukd be a szemed, és indulj el, menj ki a konyhába, majd gyere vissza! – ezzel a felszólítással indul az első fejezet. Jó játéknak tűnt, a fiam már neki is indult, aztán nem sokkal később a konyhakövön landolt kedvenc pohara, és milliónyi apró szilánkra esett szét. Ezért aztán a könyv lett a hibás, amit mérgesen el is dugott, de egy fél óra elteltével már újra mellette ült, és bogarászta. Így kezdődött ismeretségünk a kötettel, amit aztán szinte egyhuzamban el is olvastunk. Na, nem az egészet, csak amiről azt gondoltam, hogy egy hétéves számára befogadható, mert az agyközpont leírása például nem kötötte le. De nagyon sok szemléletes példát találtunk benne arra, hogyan tudjuk magunkat egy kis időre a sérült emberek helyébe képzelni.
 
A cikk folytatását itt olvashatod el: http://meseutca.hu/2011/12/04/banki-laszlo-csato-gyula-varga-livia-eva-ne-parazz/
És itt veheted meg a könyvt: http://www.pagony.hu/talalatok/?keyword=ne+par%C3%A1zz&product_type=0&submit=Mehet&form=search
 
A könyvet 14 éves kor feletti fiataloknak ajánljuk!
meseutca.hu