Mit hozzon a nyuszi?

Hamarosan megérkezik a húsvét. Nem tétlenkedünk mi sem: nemcsak készülünk, rendet rakunk, tojást festünk, és összeállítjuk az ünnepi menüt, de igyekszünk a lehető legizgalmasabb, legszínesebb játékválasztékot bemutatni Nektek! Mert az ünnepekben az is jó, hogy végre szabadon együtt lehetünk, és játszhatunk, bolondozhatunk, rohangálhatunk egész nap! Sok új és régi játékunk segíthet az ünnepre hangolódásban, ezekből szemezgettünk egy húsvéti csokorra valót!

kimitA francia Djeco vállalat tudja, hogy a húsvéti játékokért rajonganak a szülők és gyerekek egyaránt, ezért rengeteg ünnepi Djeco játékot találtok a boltban és a weben. De kezdjük a legújabb szerzeményünkkel: a legkisebbeknek szóló és nagyon keresett Puzzle Duo – Ki mit eszik-ről van szó, ahol a jól ismert állatokat eledelükkel kell összepárosítani és a kirakókat összeilleszteni. Lehet közben beszélgetni arról, hogy a vicces majom mennyire szereti a banánt, és a cica rajong a halért. A 24 darabos puzzle a 2-4 éves korosztálynak ideális ajándék.

nymaÉn egy olyan anya vagyok, akinek fontos, hogy egy játék doboza már önmagában is szép legyen. Ezek szerint biztos direkt nekem találták ki az Ugrás, bárányt!, meg a Nyuszi mama és kisnyuszi kirakókat, ahol a vicces, de ezzel együtt nagyon szé dobozokban egyszerűen összerakható, szép illusztrációjú puzzlet találunk ! A Nyuszi mama pitéjében található kirakót próbáljuk együtt kirakni, amíg kisül az ünnepi pite.

poulkiriHa családi játékokat keresünk, akkor a Poulkiriben együtt és külön-külön is gyűjtögethetjük a különböző tojásokat, és az nyer, aki a leggyorsabban rakja ki a képet! A BonoMixben egy igazi vicces kártyajáték: 7 tojást kell a pakliból az asztal közepére tenni körbe, a többi kártyát hagyjuk az asztalon. A feladat egyszerű: a felhúzott kártyához legalább 2 hasonlóságot mutató Tojás Tóbiást kell találni a körben álló kártyák között. Ha megvan a hiányzó kártyát, rá kell csapni. Ha a megoldás jó, a legfigyelmesebb játékos korongot kap. Fontos a jó megfigyelőképesség, a gyorsaság és persze a nevetés.

A magyar játékgyártók közül ajánlom a Kellermayer cég Bogyó és Babócás társasait, hátha valakinek még nincs meg az Úton az oviba, lassan úgyis aktuálisak az óvodai beiratkozások.

charA Marbushka szemet gyönyörködtető egyedi dobozai meg tényleg arra csábítanak, hogy szépséges ajándékként landoljanak nyuszitól. Ilyen társas a Charm nevű intrikás-füllentős játék boszorkányos királylányoknak, ahol a hercegek megnyerése érdekében különleges bájitalt kell főzniük, hattyútoll, mézbor, bíbor bűbáj bogyó és szívfájdító por segítségével. A játék célja a legtökéletesebb bájitalt főzni úgy, hogy a legtöbb odaillő színű hozzávaló kerüljön a saját üstönkbe, míg a többi királylány bájitalába más színű is jusson, elrontva azt. Bővebben itt olvashatjátok el a játék szabályát.

makedoKíváncsi vagyok, vajon hogyan fogadja a Pagony vásárlóközönsége újdonságunkat, a Makedo kreatív játékcsaládot. A nálunk kapható robotos és virágos játékkészlet dobozában egy különleges és nagyon biztonságos mini fűrészt, műanyag klipszeket és sok-sok matricát valamint egy ötletfüzetet találtok. Most jön a játék kreatív része, hiszen az újrafelhasználás jegyében az otthon fellelhető kartondobozok segítségével építhetünk robotot vagy cserepes virágot. Csak ki kell vágni a megfelelő formát és tetszés szerint összeilleszteni a műanyag klippekkel az oldalakat! A fantáziának semmi nem szabhat határt, építhetsz bármit!

Másik kreatívitást igénylő, igazi húsvéti játék a Szuper tojás, amiben a szétdarabolt, mágneses tojásból kedvünkre alakíthatunk ki újabb és újabb alakzatokat. Valaki egy kiscsibét, valaki egy krokodilt szeretne kirakni – csak a kitartásunkon és alkotókedvünkön múlik az egész!
Rajtunk sem múlik semmi, játékra fel a Pagonyból!
http://www.pagony.hu/mit-hozzon-a-nyuszi