Bébik, kicsik és nagyok

Kevesebbet dolgozni, mégis többet végezni?

Mindenki bűnös. A munkában gyakorta megesik, hogy teendők listája helyett a barátoknak posztjai vannak a központban, hogy az irodai robot helyett inkább a konyhában beszélgetünk, vagy lógva hagyjuk a projektet egy újabb érdekes e-mail miatt.

A munkavállaló szempontjából úgy tűnhet, hogy lazulni míg a munkaóra ketyeg, rendben lévő dolog, de ezek a figyelemkimaradások kiadásokkal is járnak. Könnyen túlóra jöhet össze a nem megfelelő időkezelésből. Néhány tipp, hogy kevesebb idő alatt, sokkal több mindennel legyen kész!

1. veszély – Az Internet csábítása

Nehéz arra emlékezni, hogy milyen volt az élet mielőtt Jonny Depp-képek százait lehetett volna letölteni az számítógépre. Az efféle ártatlan pihenőket összeadva egy dugig megtelt e-mailfiókkal kész is az elfecsérelt órák programja.

Mit lehet tenni ellene?

Leiratkozás: minden olyan hírlevéllistáról, email értesítőkról és sajtólistákról le kell iratkozni,ami közvetlenül a munkához kötődik.

2. veszély – Értelmetlen szócséplések

Az e-mailolvasást el lehet halasztani, arra az időre, amikorra van idő és megfelelő számú agysejt is az olvasáshoz. De az értekezlet egészen más tészta… Többórás értekezlet után, üres jegyzetfüzettel kijönni, miközben egyáltalán nem történt semmi a mai világban luxusszámba megy.

Hogyan tartsuk az értekezleteket kordában?

3. veszély – Fáradtan ugrani a nehéz feladatoknak, friss aggyal nyesni a könnyűeket

A tanulmányok azt mutatják, hogy a produktivitás és a személyes hatékonyság a hét napjai és a nap időszakai között meghatározott formában változnak. Érdemes figyelni arra, hogy a legjobb időszak legyen a legfontosabb feladatoké.

 

Galenus

(ni)

Exit mobile version