Bébik, kicsik és nagyok

Pereszlényi Zoltán: Örömszerzés

A szexuális vágy és annak kielégítése mindenkiben jelen van, kisebb-nagyobb mértékben. Az egészséges szexre szüksége van minden embernek, de annak határait nem kell feszegetni.

Egyesekben felmerülhet a kérdés – miért kell ezzel ennyit foglalkozni? –, megy az majd magától. Ezt a rövid mondatot kb. negyven évvel ezelőtt hallottam a nagyanyámtól. Amennyiben nincsenek gondjaid ezen a téren, a legszerencsésebbek közé tartozol. Azok, akik szexuális problémákkal küszködnek, jóval többen vannak, mint hinnénk. Ebben a rohanó, szabadidőt szinte nem ismerő, túlhajszolt világban bárkivel megtörténhet, hogy a szexuális élete vakvágányra jut, holott korábban jól működött. Nagyon sok a környezetünkből érkező negatív hatás, ami próbára teszi nap mint nap az idegrendszeredet. Feszült, szétszórt, kiegyensúlyozatlan vagy? Lehetne bőven sorolni.

Ráadásul, ha a szexuális életed is „kibillen”, ezt így együtt elég nehéz a helyére tenni, feldolgozni. Lehet, hogy valakinek külön-külön is elég, hogy összeroppanjon ezek súlya alatt, de a kettő együtt igencsak próbára teszi még a legedzettebbeket is. Aztán kezdhetsz filózni, hogy hol rontottad el, hol tévedtél. Munkahely, rosszul sikerült tárgyalás, várakozás a lehetőségekre, közeli-távoli családi problémák, és még milliónyi gond terhe nyomja a válladat és a lelkedet. Elképzelni sem tudod, mi indíthatta el ezt a folyamatot, hogy idáig jutottál.

Kezd a legkézenfekvőbbekkel, a pároddal közösen számoljátok fel a körülöttetek lévő negatív hatásokat, majd beszéljétek meg a szexuális életetekben megjelenő gondokat, problémákat, hogy az egyszerű hétköznapok is ünneppé váljanak.

Ne engedjétek, hogy kiöljék belőletek ezt a csodálatos, emberi kapcsolaton alapuló boldogságérzést, szeretetet, akár mindjárt a szexuális életetek hajnalán, amit egy nő és egy férfi az első találkozás után és az azt követő hosszú ideig, az életük folyamán átélhetnek. Ma már lassan ott tartunk, hogy egy dzsungelben könnyebb eligazodni, mint a körülöttünk lévő világban. Még ha szerényebb körülmények között is élsz, tudnod kell, a boldogságnak nem függvénye a gazdagság.

Ne utánozd le mások magatartását, mert az lehet, hogy csak látszat, „púder”. A legfontosabb az, hogy ti ketten mit gondoltok és mit tesztek, amikor becsukjátok a lakásotok ajtaját és kívül hagyjátok a világ „zaját”, a pároddal milyen kapcsolatot alakítotok ki egymás között. A nyugalom és a béke szigete vár otthon titeket, vagy netán a háborgó tenger? Mindez csak rajtatok múlik, hogy akár 40-50 év elteltével is boldogan megölelhessétek egymást családotok társaságában.
Pereszlényi Zoltán

Hamarosan megjelenik a Galenus Kiadó legújabb könyve!

Akciós áron megrendelhető a GALENUS WEBSHOPBAN!

Exit mobile version