Mit sportoljon a gyerek? Avagy a fejlődésbe tett befektetés jelentősége

Fotó: gettyimages.com

A gyermekek testi-lelki, szellemi fejlődéséhez elengedhetetlen a rendszeres mozgás és sportolás. Ez pedig nem csupán a fiatal szervezet egészséges fejlődéséhez járul hozzá, de a szociális beilleszkedésben és az egészséges önbizalom kialakulásában is lényeges szerepet tölt be. Mégis számos alkalommal felmerül a kérdés, pontosan mit is sportoljon a gyerek?  A Gymnathlon Magyarország pedig nem csak választ, de megoldást is ad erre a kérdésre.

A gyermekek születésüktől fogva ösztönösen szeretnek mozogni. Azonban az évek előrehaladtával meg kell tanulniuk, hogy az iskolában egy helyben kell ülni, és hogy  a tanulással töltött idő gyakran a mozgás rovására megy. Az iskolai tornaórák pedig legtöbb alkalommal nem biztosítanak elegendő motivációt a diákoknak ahhoz, hogy azokon kívül is sportolni kezdjenek.

A Gymnathlon Magyarország éppen ezért alakított ki egy olyan összetett sportprogramot, amely már 2,5 éves kortól képes fejleszteni a gyerekek mozgás koordinációját és motorikus képességeit. A szervezet eredetileg Csehországból indult, jelenleg pedig már 5 országban működnek aktívan és mozgatnak át több ezer gyermeket. A precízen összeállított tanfolyamok során  mindamellett, hogy a gyerekek megismerik és kipróbálhatják magukat a különféle sportágakban, megtapasztalhatják a mozgás szeretét is.  Így az egyoldalú sport ismeret, valamint az azonnali sportágválasztás helyett egy átfogóbb képet kaphatnak.

Egyedi és kreatív módszereikkel, az edzők minden gyakorlat után pozitív visszajelzéssel díjazzák a gyerekeket, így eredményhajhászat nélkül is képesek motiválni őket a következő kihívásra. Ráadásul a szülők is fényképes beszámolókra számíthatnak minden edzés után, így nyomon követhetik gyermekük fejlődését.

További információkat és érdekességeket a mozgásfejlesztő programról és annak módszertanáról a gymnathlon.hu weboldalon olvashatnak.