Bébik, kicsik és nagyok

Farkasházi Réka beteg gyerekek felvidításáért kampányol

Farkasházi Réka augusztus 16-án ünnepli születésnapját. Ebből az alkalomból úgy döntött, arra kéri ismerőseit, hogy támogassák a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt. Célja az, hogy születésnapjáig annyi pénzt gyűjtsön össze, ami elegendő arra, hogy a bohócdoktorok 3 hónapon át rendszeresen látogassák a beteg gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórház Madarász utcai telephelyén.

Réka maga is többször zenélt a Madarász utcai kórházban, ezért választotta ezt a helyszínt, hiszen közel áll a szívéhez. „Hiszem, hogy a nevetés, a jó hangulat pozitív hatással van ránk, erre a kórházban fekvő gyerekeknek még nagyobb szüksége van.  Személyesen is tapasztaltam, hogy a bohócdoktorok meg tudják változtatni a kórházi légkört és el tudják feledtetni a gyerekekkel, hogy éppen hol vannak, újra fel tudják ébreszteni bennük az életörömet, ami hozzájárul a gyógyulásukhoz.” – mondta Farkasházi Réka. 

A gyűjtéshez itt lehet csatlakozni: https://adomany.pirosorr.hu/kampany/fogjunk-ossze-es-szerezzunk-vidam-pillanatokat-a-heim-pal-gyermekkorhaz-madarasz-utcai-telephelyen-gyogyulo-gyerekeknek/

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány azért indította el online adománygyűjtő oldalát, hogy még egyszerűbbé váljon az emberek számára missziójuk támogatása. Nem csak születésnapra, de sporteseményhez vagy egy kihíváshoz kapcsolódóan is létrehozható kampány. Ezután csak arra kell buzdítani az ismerősöket, hogy csatlakozzanak. Ezt akár egy kávé árával is megtehetik, sok jószándékú ember együtt rendkívüli dolgokra képes.

Nyugat-Európában a közösségi adományozásnak már hagyománya van, míg Magyarországon kevésbé jellemző, viszont annál fontosabb lenne, hogy az emberek hétköznapjaiba beépüljön az adakozás. Fontos, hogy a nonprofit szervezeteknek bármekkora adomány segítséget jelent, az összefogás és a közös cél ereje a legfontosabb.

Mire fordítja az adományokat a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány? Az alapítvány működésének hátterét kizárólag adományok adják: nagylelkű magánszemélyeknek és a társadalmi felelősségvállalás iránt elkötelezett hazai vállalatoknak köszönhetik, hogy küldetésüket már 25 éve teljesíthetik. Az adományoknak köszönhetően évente több mint 30 ezer beteg gyermeknek és idős embernek nyújtanak mentális támogatást a bohócdoktorok.

Exit mobile version