Elindult a #hovatovább – online Középiskolai Felvételi Expo!

Elindult a #hovatovább – online Középiskolai Felvételi Expo, nyílt napok és börze! Online platform a felvételiben érintett Szülőknek, Tanároknak és Diákoknak!  Mindent (is) a felvételiről, nagylátószögben! 

2020. november 15. – 2021. február 15.
Szervező: Felelős Szülők Iskolája

Házigazdák: 
Tibenszky Moni Lisa, újságíró, a Felelős Szülők Iskolája alapítója
Balatoni József, alias Jocó bácsi, a népszerű történelemtanár

„A kialakult járványhelyzet miatt az általános iskolás 4. osztályos, 6. osztályos, 8. osztályos, végzős tanulók nem, vagy csak részben tudnak eljutni olyan tematikus pályaorientációs napokra, nyílt napokra és börzékre, ahol a továbbtanulásukról tájékozódhatnának. Ilyen formán jóval kevesebb információ, impulzus alapján kell a diákoknak, szüleiknek és tanáraiknak meghatározniuk, hogy milyen középiskolába jelentkezzenek. Ebben szeretne útmutatót adni a Felelős Szülők Iskolája számtalan virtuális kiállító, előadó bevonásával.” – fogalmaz Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója. 

Szempontok, határidők, iskolák és szakmák bemutatkozása, pályaorientáció és munkaerőpiaci lehetőségek, karrierutak – ilyen és hasonló tartalmakkal kíván segíteni a felvételi döntésben a Felelős Szülők Iskolája #hovatovább – Középiskolai Nyílt Napok, Börze és Expo online eseménye. Minden felhasználónak ingyenesen van lehetősége az információkért regisztrálni: https://felelosszulokiskolaja.hu/hovatovabb-kozepiskolai-felveteli-expo . A regisztráltak extra, zártkörű felvételi programokon vehetnek részt a platformon belül, ezért is érdemes jelentkezni itt is.

„Hatalmas szükség van olyan fórumra és platformra, mint amit a Felelős Szülők Iskolája felvállalt az oktatás-felvételi témájában, hiszen most nincs olyan színes, változatos, szakmákat és iskolákat is nagytotálban bemutató börze vagy expo, ahol a diákok és szüleik tájékozódhatnak, információkat gyűjthetnek, saját magukra szabhatják a felvételi szempontjaikat. Izgalmas, újszerű kezdeményezés a #hovatovább, melynek nagy örömmel leszek szakmai házigazdája, Lisa mellett.” – fogalmaz Balatoni József, alias Jocó bácsi, aki tanárként és pályaorientációs szakemberként lesz jelen az online börzén. 

A 3 hónap alatt 2 x 2 héten át online nyílt napot tartanak a közösségi médiás felületeken, ahol pályákról, szakmákról, szakképzés és a diplomásképzés „harcáról”, munkaerőpiaci lehetőségekről, külföldi és magán iskolákról is szól lesz elismert és ismert szakértők közreműködésével.

Várják olyan iskolaigazgatók, osztályfőnökök jelentkezését is, akik szeretnénk felhasználni a pályaorientációban ezen tartalmakat, ezzel segítve diákjaik döntését.

#hovatovább NYÍLT NAPOK – december 1-14.