A kis gömböc és a csillagszemű juhász meghódítja a Vibert

Ebben az évben szeptember 30-a már tizenötödik alkalommal a Magyar Népmeséké. Ilyenkor mindenkiben felcsendül a már jól ismert, összetéveszthetetlen dallam, és már-már látjuk magunk előtt, ahogy a kismadár dala körbe fonja a képernyőt. Idén azonban egyedi formában is viszontláthatjuk kedvenc mesehőseinket, ugyanis a csillagszemű juhász, a kis gömböc és borsószem hercegkisasszony hamarosan együtt hódítják meg a Vibert, egy különleges matricacsomag formájában.

Mindenki életében vannak olyan mesék és történetek, amelyekre örömmel gondol vissza, és amelyeket még idősebb fejjel is akár szóról szóra el tudna mondani.  Ezek közt a történetek közt biztosan akad legalább egy, melyben feltűnik a bölcs, öreg király esetleg a kőleves receptje vagy a találékony kiskakas is. A karakterek azonban nem csak attól különlegesek, hogy ők gyermekkorunk nagy kedvencei, de ezen felül olyan egyediek is, hogy csak a magyar népmesékben tűnnek fel. 

Mint a legtöbb mesét, ezeket is átszövi a bűbáj és a varázslat, ám emellett olyan fontos leckéket is tanítanak nekünk, melyeknek az életben is hasznát vesszük. Gondoljunk csak a Szorgalmas és a rest lány történetére, vagy az Aranyszőrű bárány, esetleg a Só meséjére. Bár ezeken a tanulságokon nem fog az idő vasfoga, a mesék azonban szép lassan megszürkülhetnek az emlékeinkben.  

Éppen ezért idén, a Magyar Népmesék Napjának és a Viber közelgő születésnapjának alkalmából, hamarosan debütál egy mesés matricacsomag, amely Gulyás Lídia tollának köszönhetően feleleveníti kedvenc karaktereinket, és azok szállóigéit. A Viber ezáltal támogatja, hogy a népmesék csodás és egyedi világa ne merüljön feledésbe, és az elkövetkező generációk is megismerhessék a csillagszemű juhászt, a kiskakast gyémánt félkrajcárjával, és a megannyi királyság üveghegyen is túlmutató történeteit.

Kövesd figyelemmel a Viber Magyarország Community-t, hogy ne maradj le a mesés matricacsomagról!