Tóth Gabi: „Hálás vagyok a gyermekemnek…”

Fotó: Falus Kriszta

A JOY Social Media Award jelöltjei őszintén beszélnek az anyaságról

Fontos, hogy tudatos szülők legyünk, vagy hagyjuk, hogy az ösztöneink irányítsanak minket? Milyen elvek alapján neveljük gyermekeinket? Esetleg adjuk meg a lehetőséget, hogy ők tanítsanak bennünket? A JOY Social Media Award #anyavagyok kategóriájának jelöltjei, Tóth Gabi, Nyári Dia és Szilágyi Szilvi őszintén meséltek saját tapasztalataikról.

Valószínűleg minden kislány, aki ringatta már el a játékbabáját elalvás előtt, álmodozott már az anyaságról. Az ábrándjaink és elképzeléseink viszont közel sem tudnak felkészíteni mindarra, ami valóban ránk vár anyaként. A szülővé válás mindenki életében egy hatalmas mérföldkő, de ezt az életeseményt minden anyuka másként éli meg. „Az anyaság alapvetően megváltoztatja az ember életét” – mesélte Nyári Dia, aki szokásos pozitív életszemléletével várta kisfia, Zétény érkezését is. „Bár az eleje nagyon nehéz volt, azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy ez ennyire csodálatos lehet, és hogy ennyire lehet szeretni valakit.”

Fotó: Marquard Media

Természetesen Tóth Gabi élete is 180 fokos fordulatot vett kislánya érkezése után. „Azáltal, hogy anya lettem, már nem én vagyok a legfontosabb” – árulta el az énekesnő. „Hanni „betört”, és én nagyon hálás vagyok neki, mert jobb ember lettem általa! Anya lettem.”

A mindent felülmúló anyai szeretet azonban kéz a kézben jár azzal a mérhetetlen aggodalommal is, amivel igyekszünk megóvni gyermekünket a világ összes veszélyétől. „Amikor tudatosult bennem, hogy felelős vagyok érte, szinte sokként ért, hogy én már soha többé nem fogok nyugodtan aludni, mert már mindig ő lesz az első gondolatom” – mondta érzései kapcsán Dia.

A világban zajló drasztikus események kapcsán valószínűleg egyre több anyukában merülnek fel kételyek és félelmek, akár a babavárás, akár a gyermeknevelés kapcsán. „Nagy szívfájdalmam, hogy régen, amikor én voltam kicsi, nem kapott ekkora figyelmet a környezetvédelem. Szerencsére Szofinak ezt tanítanom sem kell, időnként még az is előfordul, hogy ő nevel meg engem, ha a környezettudatosságról van szó” – vallotta be Szilágyi Szilvi, a közkedvelt magyar énekes, Caramel felesége. Hasonlóan odaadó módon igyekszik tudatos szülőként nevelni kisfiát Nyári Dia is. „Bízom benne, hogy az apróbb, olykor pedig nagyobb tetteimmel, amiket igyekszem a gyermeknevelésbe is belevinni, radikális változásokat érhetünk el. Bízom abban is, hogy Zétény felesége már képes lesz meghozni azokat az áldozatokat is, amiket én nem tudtam, és nem öljük meg teljesen azt a bolygót, amin élünk” – hangsúlyozza Dia.

Fotó: Kliszek Antal

A JOY Social Media Award jelöltjeire 2020. augusztus 25-ig lehet szavazni a https://sma.marquardmedia.hu/ oldalon.