8+1 szuper gyereknapi játék az egész család számára

A PlayStation Store ajánlatai kicsiknek és nagyoknak

A legkisebbek mindig örülnek a meglepetéseknek, különösen, ha ez játékkal eltöltött órákat ígér számukra. Ám a családnak sem kell kimaradni az önfeledt időtöltésből, a PlayStation ugyanis rengeteg lehetőséggel szolgál mindannyiuk számára. A Sony változatos gyerekjáték-felhozatalából válogattunkszórakoztató, fejlesztő és társas élmények várják a család valamennyi tagját a magával ragadó virtuális utazáson!

Fontos a csapatmunka!

Néha elkél a segítség, és jól jön, ha nem egyedül vágunk neki a kalandoknak. A Sony kooperatív-játékai közül egy galaxison átívelő móka vár mindenkire Ratchet & Clank kalandjaival. Az Insomniac Games alkotásában megismerhetjük az akcióshős szőrgombolyagot és robotpartnerét, majd kalandozhatunk a legkülönbözőbb bolygókon. A PlayStation 2 egyik közkedvelt kalandjátékát 2016-ban újították meg, hogy szuper grafikájával és fejlesztett játékmenetével egy új generációt is képes legyen megszólítani.

Szintén a Sony egyik neves platformerének legutóbbi epizódja, a LittleBigPlanet 3 is azok közé a címek közé tartozik, amelyben többen bújhatunk a karakterek bőrébe. Sackboy, a kis zsákfigura főszereplésével egy lehengerlően kreatív világba csöppenhetnek bele a játékosok, mely könnyen csábíthat el valamennyi korosztályt. Az ügyességi elemek és fejtörők közös megfejtése szolgáltatja a nagy élményt ebben az oldalnézetű remekműben. Ehhez hasonló, csupán háromdimenziós választás a Knack II, ahol a rejtvények megoldása mellett még hatalmas zúzások várnak egy méreteit bármikor növelni képes hőssel.

Győzzön a jobb!

A két fős multiplayernél még nagyszerűbb lehet, ha az egész család részt vehet a játékban. Ilyenkor csak egy okostelefonra van szükség, hogy összemérhessék ügyességüket és tudásukat. A PlayLink magyar szinkronos címei közül a Frantics-ben 15 vagány minijáték során dőlhet el, ki a jobb az akadályverseny vagy arénaharc terepén – miközben egy italt kortyolgató ravasz róka ügyködik azon, hogy keresztbe tegyen a vetélkedőknek. A Chimparty ehhezhasonlóan, rögvest 18 pályányi majomkodást kínál. A könnyedén elsajátítható játékmenetben kiderül, ki tud legtovább ananászt birtokolni, vagy ki dob át több csimpánzt a kosárpalánkon.

Az őrült feladatok után egy érdekes kvízverseny is pihentető lehet. Aki borsot akar törni mások orra alá tudásával, a Knowledge is Power játékai során könnyen megteheti. Általános műveltségi, popkulturális kérdések megválaszolásában csak a leggyorsabb helyes kitöltők juthatnak fel a Tudás Piramisának csúcsára.

Lépj egy másik világba!

Elég csupán egy VR headset, és a videojátékok egy újabb tárháza nyílik meg. Az Astro Bot Rescue Mission elsősorban a kicsik számára szolgálhat kellemes percekkel, a szemüveggel egyenesen az események sűrűjébe kalauzol a történet, ahol a kis robot, Astro ügyködik pajtásai megmentésén. A csúzlival, vízágyúkkal és nindzsákkal teli próbatételek 20 szinten át tartanak, melyeket 26 pályányi extra kihíváscsomag követ.

A nagyobbak számára az izgalmas és kreatív Concrete Genie lehet a megfelelő választás. A VR-kompatibilis játékban a képzelőerő és varázsecset használatával lehet életre kelteni egy szebb kort is megélt várost. A rajztudás fejlesztése mellett a játék az érzelmekre is hatással lehet megható története miatt.

Aki pedig a komolytalanabb és humoros ötletekért van oda, azok számára a felújított MediEvil csontvázlovagja hozhat poénos és emlékezetes pillanatokat. A véletlenül feltámasztott lovag veszélyes kalandjai azonban legfőképp a 13 év felettieknek ajánlott.