Bébik, kicsik és nagyok

Hogyan szórakoztassuk a gyerekeket?

Szórakozás az egész családnak

A ház tiszta, a családban mindenki jóllakott és a munkahelyi teendőinket is időben elvégeztük. A gyerekek nemsokára készen lesznek a házi feladataikkal és igényt tartanak majd a figyelmünkre. A napi rutin egy kicsit egyhangúvá vált és kétségbeesetten próbálunk új szórakozásokat találni a gyerekeknek és magunknak is. Sok érdekes tippet lehet találni online arra, hogy hogyan töltsük el az időt a családunkkal, de miért ne próbálnánk ki valami újat?

Ha van gyermekünk, akkor az otthoni tanítás és a házifeladatok ellenőrzése részét képezi a napi rutinnak. Természetesen mindenki profitálhat az online oktató programokból, de a gyerekeknek szórakozniuk is kell és fontos, hogy folyamatosan lekössük őket iskolai kötelezettségeik mellett.

Az állandó kártyázás vagy társasjátékozás nem fogja örökké elszórakoztatni a kicsiket és minket sem. Érdemes kipróbálni valami új, szórakoztató és mindenki számára inspiráló elfoglaltságot otthon. Egy játékkonzollal ma már könnyen bevonhatjuk az egész családot könnyed, szórakoztató és akár még fejlesztő aktivitásokba.

Hívd ki a családot

A Playlink platformja olyan játékokat kínál, amiket bármilyen okostelefonnal élvezhetünk. Csak annyit kell tenni, hogy letöltjük az applikációt, és meghívjuk a családtagjainkat. A Knowledge is Power című játékkal számos különböző téma közül választhatunk (zene, film, állatok stb.) és tesztelhetjük a többiek tudását. A játék folyamán megtámadhatjuk a vezető játékost trükkös kérdésekkel, így az aktuális utolsó helyezettnek is van esélye megnyerni a játékot.

That’s you! című játékkal megtudhatjuk, hogy mit gondolnak rólunk mások és akár fogadhatunk is az eredményekre. Például: Kinek van a legnagyobb étvágya? Hogyha valami pörgősebb programra vágyunk, akkor érdemes kipróbálni a Frantics, vagy a Chimparty játékokat, amelyek tizenöt, illetve tizennyolc rövid, gyors játékot tartalmaznak, ahol ugrásban, úszásban, vagy rajzolásban mérhetjük össze tudásunkat.

Az Overcooked 2 főzős játékban a nappalink kényelméből válhatunk igazi séffé. Valaki a hagymát vágja, a másik a sütőt kezeli, a harmadik a zöldségeket tálalja. Érdemes együttműködni és olyan gyorsan kell felszolgálni az ételeket, amilyen gyorsan csak tudjuk.

Minden korosztálynak

Concrete Genie című játék első pillantásra a kisgyermekek számára tűnik ideálisnak, de valójában minden rajzolni szerető játékos számára remek választás. Az utcákat graffitikkel életre keltő tinédzser története egész estére lefoglalja majd a kamaszokat. A Tricky Towers című játékban pedig az a feladatunk, hogy egymás tetejére helyezzünk kis kockákat anélkül, hogy ledöntenénk a tornyot. Itt fognak jól jönni a fizikában szerzett ismeretek. Akár három emberrel együtt is játszhatjuk és szabotálhatjuk egymás tornyait – ideális választás versengő testvérek számára.

Amennyiben a gyerekek magabiztosan mozognak a gaming világában, akkor valószínűleg ismerik Rayman-t. A Rayman Legends című játékban a játékos különböző szinteken mehet végig, és trükkös feladatokat old meg. Ezzel az oldalnézetes kedvenccel egyszerre akár négy ember is játszhat és az egész család együtt nézhet szembe a kihívásokkal. Egy másik oldalnézetes játék pedig az Unravel Two, amiben két játékos működik együtt a feladatok megoldásában.

Érdemes kipróbálni más nagysikerű játékokat is, mint például az Asterix and Obelix XXL3, a Brawlhalla, a Super Bomberman R, a Nippon Marathon és még sok más egyebet is, hogy az otthon töltött idő alatt is mindenki jól szórakozzon.

Exit mobile version