Tuti konyhai tippek

Fotó: pixabay.com

Szuper konyhai fogások, amelyek megkönnyítik a háziasszonyok életét. Tartson velünk, nehogy lemaradjon a legnagyobb titkokról, amiket sosem árulnak el a séfek!

Nem folyik a méz
A méz kristályosan is remekül fogyasztható, vannak azonban helyzetek, amikor folyékony mézre lenne szükségünk. A mézet közvetlenül hevíteni nem jó ötlet, mert akkor tönkremennek annak értékes összetevői. A megoldás az, ha forró vízbe állatjuk az üveget, így az átmelegszik, és anélkül olvasztja meg a mézet, hogy tönkretenné.

Olajszag mindenütt
A gyerekek imádják a sült krumplit, a rántott húst, a bundás kenyeret, de Ön ki nem állhatja az olajszagot? Az olajszag valóban makacsul be tudja magát venni a ruhákba, és nehéz kiszellőztetni a lakásból. A megoldás az, ha sülés közben egy kis tálat helyezünk a tűzhely mellé, amibe ecetet öntünk. Az ecet segít megkötni a kellemetlen szagokat. Utána egy kiadós szellőztetés, és az ételszagnak annyi!

Fotó: pixabay.com

Túl kemény vaj
Ha túl szilárdra hűlt a vaj, nehéz elkenni a kenyéren, illetve a sütemények tésztájához sem a legjobb, hiszen nagyon sok idő alatt tudjuk csak szépen elmorzsolni a liszttel. Ha nincs idő órákon át melengetni, van egy szupergyors megoldás. Egy nagy pohárra forró vizet engedve átmelegítjük azt, majd lefedjük vele a vajat, ami a hőtől éppen kellemes puhaságúra olvad.

Fotó: pixabay.com

A kimaradt paradicsomszósz
Önnek is fáj a szíve, amikor csak egy félüvegnyi paradicsomszósz kell az ételhez, és a maradék megromlik, mire újra fel tudná használni? A pazarlás megakadályozása mostanában divatos feladat, ezért ha Ön sem szeretné kidobni a maradékot, mondjuk a megoldást. A szószt öntsük jégkocka tartóba, majd fagyasszuk le. Így legközelebb, ha csak egy kevésre lesz szüksége, csak kiveszi a fagyasztóból és máris használhatja.

Fotó: pixabay.com

A rántás titka
Megfelelő rántást készíteni nem könnyű feladat. Alapvető konyhai fogásról van szó, szinte minden ételünkbe kell rántás, mégis idő, mire egy kezdő háziasszony megtanul csomómentes rántást készíteni. A titok a megfelelő arány és a só. Szórjunk egy kis sót a liszthez, és nem lesz csomós az eredmény!

Forrás: interfood.hu