Vitiligós babával bővíti sokszínű kollekcióját a Barbie

Photographer Paul Jordan Stylist Jen Hoon

Négy különleges Barbie-val színesíti változatos karakterekből álló Fashionista kollekcióját a babák forgalmazója, a Mattel. A sorozatban egy vitiligós, egy kopasz és egy aranyszínű lábprotézises Barbie, valamint a világon elsőként egy hosszú hajú Ken figura debütál.

 Tovább színesíti több mint 170 féle egyedi karakterből álló Fashionista termékvonalát a Barbie. A különféle bőrszínű és testalkatú babák mellett így már vitiligós, kopasz és aranyszínű lábprotézises Barbie, illetve egy hosszú, vörös hajú Ken figura is kapható.

A különleges babákkal a márka célja, hogy megmutassa a lányoknak a szépség és a divat valamennyi formáját, illetve hogy folytassa a párbeszédet a testi fogyatékossággal és annak elfogadásával kapcsolatban. A vitiligós Barbie már a márka nemzetközi Instagram csatornáján való bemutatkozásakor nagy népszerűségre tett szert.

A baba megalkotásánál a legfontosabb szempont a vitiligó valósághű megjelenítése volt, így a Mattel termékfejlesztői bőrgyógyászokat is bevontak a tervezési folyamatba. A különleges afroamerikai baba mellé egy haj nélküli Barbie is érkezik a kollekcióba, ami nem csak a kifutókról az utcákra is átgyűrűző trendekre reflektál, hanem azoknak a lányoknak is szól, akik hajhullással küzdenek

A tavaly szeptemberben bejelentett kerekesszékes és műlábas baba után egy arany lábprotézises, sötét bőrű baba is helyett kapott a testi fogyatékosságokat bemutató gyűjteményben, hogy a gyerekek még változatosabb történeteket játszhassanak el. Ken is új külsővel színesíti a termékvonalat: először láthatjuk hagyományosan megszokott külsejétől eltérő hosszú hajú változatban.

Szeretnénk, hogyha minden gyerek megtalálná a hozzá legközelebb álló Barbie-t, ezért folyamatosan bővítjük termékpalettánkat. Sokszínű Fashionista kollekciónk legújabb babái a testi fogyatékosságokra reflektáló sorozatunkat erősítik. Azt gondoljuk, hogy mivel mi magunk is sokfélék vagyunk, fontos, hogy játékainkon keresztül is a lehető legváltozatosabban mutassuk meg a minket körülvevő világot, és további történetmesélésre, játékra buzdítsunk” – mondta Török Kata, a Mattel magyarországi brand menedzsere. 

A Fashionista sorozatban ma már minden hajtípus, bőrszín, testalkat és arcforma képviselteti magát, beleértve az átlagosnál magasabb, a kistermetű, illetve a teltkarcsú formákat is. Így a termékvonalban jelenleg 5 féle testalkatú, 22 féle bőrszínű, 76 féle hajstílusú, 94 féle hajtónusú és 13 féle szemszínű Barbie baba található meg, míg a Ken babák 4 féle testalkattal, 18 féle arcformával, 13 féle bőr- és 9 féle szemszínnel, valamint 22 féle hajtónussal kaphatók. A kollekció legújabb darabjai már a hazai üzletekben is elérhetőek.