Mikor érünk már oda? Hogyan utazzunk kisgyermekkel?

Fotó: 123rf.com

Az összeállításban azokat a tippeket vesszük sorba, amelyek a babával vagy kisgyermekkel utazó szülőket segíthetik a hosszú távú repülőgépes járatokon.

Ösztönözzük alvásra a gyermekeket!

Az elektronikus eszközök használatát követően a legtöbb időt igénylő elfoglaltság az alvás. Meglepő, de az alvás esetén csak minimális különbség van a korosztályok között: 0 és 12 éves kor között átlagosan 80 percet alszanak a gyermekek a repülőn. Ügyeljünk arra, hogy mindig pakoljuk be a kézipoggyászba a gyermek megszokott takaróját és kedvenc játékait, amelyek segítenek abban, hogy könnyen elszundítson.

Használjuk a fedélzeti szórakoztatórendszert!

A tévézés az egyik legjobb figyelemelterelés minden korosztály számára, és a gyermekek bármikor képesek 70 vagy akár 100 percet is mozizni. Tévéműsorokat nézni, videojátékot játszani a fedélzeti szórakoztatóberendezésen vagy okoseszközön a legjobb szórakoztató módszerek közé tartozik.

Kisgyermekek (0–6 éves kor) 

Ne terheljük túl a gyerekeket túl sok aktivitással!

A kutatások is bizonyították: kisgyermekek esetén a kevesebb több, ha figyelemelterelésről van szó az utazás során. Engedjük, hogy felfedezzék a környezetüket és a körülöttük lévő tárgyakat! Sétáljunk velük fel-alá a kabinban, vagy játsszunk interaktív játékokat a többiek és a tárgyak bevonásával: például keressünk együtt egy kalapos embert vagy egy piros pólót viselő utast.

Ügyeljünk rá, hogy a kézipoggyászban mindig legyen hely egy kifestőnek vagy színezőnek! A rajzolás kifejezetten kedvelt időtöltés a 9 éves vagy annál fiatalabb gyermekek körében. A színezők és matricáskönyvek leginkább a kicsik számára vonzók, míg a kvízek vagy kirakós játékok inkább az idősebbeket foglalják le.

Fotó: pixabay.com

Idősebb gyermekek (7–12 éves kor)

Zenehallgatás
A 11–12 évesek akár 50 percet is szívesen töltenek zenehallgatással, szemben a kisebbekkel, akik átlagosan csak 13 percig hallgatnak zenét.

Beszéljünk a gyermekekhez!

A gyermekek 50-100 percig is képesek beszélgetni szüleikkel vagy egymással, ami megegyezik az elektronikus eszközökkel töltött idővel. Figyeljünk rá, hogy repülés közben néha tegyük el az elektronikus eszközöket, és bátorítsuk a gyermekeket arra, hogy beszélgessenek egymással. Akár a filmről, amit éppen megnéztek, vagy arról, hogy mit néznének meg szívesen a landolás után.

Forrás: Emirates