Nyári szerelmek: rajtunk múlik, kérész-életűek-e!

Fotó: 123rf.com

Megtaláltad a potenciális Nagy Őt? Légy tudatos már a kapcsolat elején!

A nyár a vibráló hangulat, a fülledt esték, a baráti összejövetelek, a kötetlen beszélgetések időszaka – remek alkalom a lazulásra, ismerkedésre, no és a szerelembe esésre. Ha te sem csak egynyári kalandra vágysz, szeretnéd szorosabbra fűzni kapcsolatodat újdonsült szimpatikus ismerősöddel, akkor fontos, hogy tudatosan vágj bele!

Tagadhatatlanul itt a nyár, vele együtt a baráti összejövetelek időszaka. Ilyenkor mindenki nyitottabb, te is könnyebben elegyedsz szóba barátaid haverjaival vagy a kedvenc zenekarod koncertjén a tömegben melletted álló szimpatikus rajongóval, esetleg a látásból ismert, mosolygós ismeretlennel a törzshelyeteken, ahová gyakran beültök a társasággal.

Lehet, már meg is találtad, akit keresel?

A Stanford egyetem 2017-es kutatásán alapuló statisztikák szerint a párkapcsolatban élők leggyakrabban baráti, ismerősi körükön keresztül találkoztak szerelmükkel, második helyen a bár vagy étterem állt, míg például az online megismerkedés csupán a hatodik helyen szerepelt. Így, ha a baráti társaságodból valakivel már hetek óta kölcsönös a szimpátia, és úgy érzed, szeretnéd szorosabbra fűzni vele a szálakat, a felmérés alapján jó eséllyel alakulhat ki köztetek tartós párkapcsolat. Lépj tehát bátran, az is lehet, személyében a Nagy Őt találtad meg!

Az online megismerkedés csupán a hatodik helyen szerepel (Fotó: 123rf.com)

Kellemetlen kérdések, kényelmes megoldások

Vajon ő is hasonlóan érez? Kész megtenni a következő lépést? Mindketten ugyanazt akarjátok? Csak néhány a több száz kérdés közül, melyek a fejedben motoszkálhatnak egy bimbódzó szerelem kezdetén. És legyünk őszinték: vannak köztük olyanok, amelyek a „muszáj” kategóriába tartoznak, de egyszerűen nem lehet a szőnyeg alá söpörni őket. Ilyenek az intimitást érintő kérdések, ugyanis az, hogy szexuális életeteket miképpen kezditek meg az új kapcsolatban, egyáltalán nem mindegy, ahogyan a fogamzásgátlás kérdése sem. Hogy a mindkettőtök számára kényelmes megoldást választhassátok, érdemes megfontolni az alábbi tanácsokat!

Ragaszkodj hozzá! tippek:

  • Légy bátor! Merj belevágni a komoly kapcsolatba! Az elköteleződés nem rossz dolog, a bizalomra és megértésre épülő, hosszú távú párkapcsolat örömöt, csodás élményeket és boldog mindennapokat hozhat életetekbe.
  • Légy nyitott! Friss kapcsolatotokban beszélgessetek mindenről, ismerjétek meg egymást, és ne féljetek komolyabb témákat is szóba hozni! Így kiderülhet, valóban egymáshoz valók vagytok-e, a kialakult bizalmas légkörben pedig még a kellemetlen témákról is egyszerűbb nyíltan beszélni.
  • Légy tudatos! Az intimitás csodás dolog, de csak akkor, ha biztonságosan és magabiztosan élvezheted. Beszéljetek nyíltan és őszintén a védekezésről is – igen, már a kapcsolat elején! –, vegyétek át közösen a lehetőségeket, vagy ha úgy érzed, forduljatok nőgyógyászhoz tanácsért, illetve a megfelelő fogamzásgátlóért.

A fogamzásgátlással és annak lehetőségeivel kapcsolatban számos érdekes tartalmat és hasznos cikket találsz a hosszú távú párkapcsolatok pozitívumait, illetve a tudatos családtervezés fontosságát hangsúlyozó Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés weboldalán.