Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet arra kéri a lakosságot, hogy kizárólag a gyógyszertárakban vásárolják meg a szükséges K-vitamint, írja az ATV.

Egy hónapja összesen tízezer doboz K-vitamin behozatalát engedélyezte a gyógyszer-nagykereskedőnek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Ennek ellenére sok szülő szerint még mindig hiánycikk a patikákban a K-vitamint tartalmazó ampulla, ezért különböző fórumokon osztják meg egymással a családoknál fennmaradt készleteket. A megmaradt K-vitamin begyűjtésébe több védőnő és védőnői szolgálat is beszállt.

Az ATV Híradó megkeresésére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet azt közölte, hogy mostanáig több hónapra elegendő, összesen 58 200 doboz K-vitamin importját engedélyezték. Mint írták: az újabb K-vitamin készítmények a jövő hét első felében érkeznek, így a biztonságos gyógyszervásárlás a patikákban megoldott. Az intézet arra figyelmeztette a szülőket, hogy a készítmények postai úton történő továbbítása veszélyes lehet, akárcsak az egymástól való kölcsönkérés, ezért arra kérték a lakosságot, hogy csak a gyógyszertárakban vásárolják meg a szükséges K-vitamint.