Sztárok az autistákért

Autisták javára gyűjtenek az Út a Mosolyért Alapítvány Mosoly elnevezésű jótékonysági koncertjén.

A Mosoly koncerten Fekete-Kovács Kornél vezetésével a Magdaléna Rúzsa című előadás dalai hangzanak majd el a 100 Tagú Cigányzenekar és Rúzsa Magdolna közreműködésével – mondta el az MTI-nek Szijjártó-Nagy Szilvia, az Út a Mosolyért Alapítvány elnöke, hozzátéve, hogy az alapítvány és az E.ON közös koncertjének bevételét egy egyedülálló és hiánypótló intézmény, az első Autista Krízisház és Oktatási Központ létrehozására fordítják.

A krízisház a súlyosabban érintett autistáknak és családjaiknak nyújt majd segítséget. Hangsúlyozta: az elmúlt időszakban intenzív egyeztetéseket folytattak szakmai szervezetekkel, melyek során világossá vált, hogy nagyon hiányzik egy autista krízisház és oktatási központ. Hiánypótló és egyedülálló intézményt szeretnének létrehozni.

A koncert ideje alatt a felajánlásokat három adománygyűjtő ponton várják, emellett folyamatosan, a 13616-os adományvonalon keresztül 500 forinttal lehet támogatni az alapítvány célkitűzéseit, de a szervezet honlapján megtalálható bankszámlaszámon keresztül is fogadják a felajánlásokat.

A legkisebb adomány is sokat számít, de a háromezer forint feletti felajánlók Megérteni, elfogadni, segíteni szlogennel ellátott kitűzőt és “autizmus összetartozás” karkötőt kapnak ajándékba. A koncert ideje alatt készült fotókat az alapítvány közösségi és instragam oldalára tölthetik fel a résztvevők Mosoly koncert 2019 hashtaggel, a feltöltők között hétvégén egy autót sorsolnak ki.

Az autizmus állapotáról beszélni kell, mivel az autizmussal élők körülményei javíthatók és javítandók. Mint mondta, már egy kis odafigyeléssel is óriásit lehet segíteni az autizmussal élők mindennapjain. “Bízunk abban, hogy ha az autizmus ismeretét minél szélesebb körben tudjuk kommunikálni, akkor több emberhez eljut az üzenetünk és több ember fogja megérteni, elfogadni és segíteni a munkánkat” – mondta, hozzátéve, hogy fontos céljuk az autizmusról szóló ismeretek terjesztése, mert sokszor épp ezek hiánya okoz problémát.