Nemzetek konyhái és a csillagjegyek

Astrology Horoscope Stars Zodiac Signs

Mi kerüljön a Bak tányérjára egy különleges vacsora alkalmával? Melyik nemzet étele nem fogja bántani a Szűzek érzékeny gyomrát? Asztrotippek kicsit különlegesebb vacsorákra.

KOS [03.21-04.20]

A Kos tüzes természetét tovább fokozzák a fűszeres, erős, csípős ételek, mivel kísérletező szellemű, nyugodtan kipróbálhatja az indiai konyhát, kóstolja meg a gyömbéres krumplitekercset, vagy a fűszeres, joghurtos csirkét és a tikka masalát rákkal és kenyérrel.

BIKA [04.21-05.21]

A Bika jegy szülötte nagy gourmand, és nála a legfontosabb helyen áll az étkezés, természetesen, csak a minőségi ételek és italok fogyasztása. Szereti a mediterrán konyhát. Görögország nemzeti konyhája közel áll hozzá:  kedvence lehet a bárányhús, gazdag fetasajtos görögsalátával.

IKREK [05.22-06.21]

Szereti a változatos étrendet. Szívesen kipróbálja több nemzet konyháját. Nem áll tőle messze a mediterrán konyha sem. Olaszország dobogós helyet foglal el a születéskor várható élettartam tekintetében és ez nem lehet független az olasz étrendtől. Ezt az Ikrek pontosan tudja, ezért olasz bruschetta paradicsommal és bazsalikommal kedvenc ételei közé tartozhat. De kíváncsi természete miatt, az egzotikus ételeket is megkóstolja. Elbűvöli a változatos arab gasztronómia: a kuvaiti rántott csirkének és a tuniszi töltött padlizsánnak nem tud ellenállni.

RÁK [06.22-07.22]

Annak ellenére, hogy ragaszkodik az otthon ízeihez, a Rák jegyéhez a holland nemzeti konyha ételei lehet a leginkább jellemző. Az édességek közül nagyon kedveli a mandulazselés holland kalácsot. Hollandia nemzeti étele a „hotspot” csíkokra vágott, sütőben párolt marhahús zöldségpürével kedves fogás lehet minden Rák számára.

OROSZLÁN [07.23-08.22] A szlovák konyha remeke a sztrapacska. Az Oroszlánok főételként is, de egy kiadós vaddisznó pörkölt mellé is szívesen fogyasztják, természetesen finom minőségi és testes vörösbor kíséretében. Azonban mint mindenben itt is hajlamosak túlzásba esni, tehát ezekből a nehéz ételekből és italokból még neki is megárthat a sok.

SZŰZ [08.23-09.22]

A Szűz gyomra elég érzékeny. Ezért az ő étrendjét leginkább a kifinomult francia konyha remekei alakíthatják. Az avokádópástétom lazacba tekerve lehet a főétele, és előtte természetesen a francia hagymaleves ajánlott.  De a világhírű francia sajtokat is megkóstolhatja.

Fotó: pixabay.com

MÉRLEG [09.23-10.22]

Az Indonéz szigetvilág egzotikus és különleges ételei elkápráztatják. Az indonéz csirke mellé fogyasztott illatos gyömbéres sült zöldségek felcsigázzák egyébként is nagyon érzéki vágyait. Azonban az Ikrekkel együtt szívesen élvezi a változatos Olasz konyha ízeit is. Kedvesen látja vendégül barátait egy mediterrán vacsorára, melyet gondosan ő maga készít el.

SKORPIÓ [10.23-11.21]

A Skorpió jegyűek szeretik a nehéz, laktató ételeket. Ezért Szíria hagyományos nemzeti étele a szíriai töltött káposzta tökéletesen kielégíti igényeit.  Mivel elég ínyenc is, ezért a marokkói marhapörkölt édesburgonyával, csicseriborsóval és aszalt gyümölccsel tökéletes fogás lehet számára.

NYILAS [11.22-12.20]

A Nyilas jegyhez társított ország elsősorban Magyarország, tehát a Nyilas jegyben születetteknek ajánlottak a Magyar konyha remekei. A magyaros halászlé túros csuszával, vagy egy kiadós vörösboros marhapörkölt. De másodlagosan Ausztrália is a Nyilas jegyhez fűződik, ezért a tavaszi, nyári grillpartikon is elemében érzi magát.

BAK [12.21-01.19]

A földhözragadt, hagyománytisztelő Bak nehezen szánja rá magát, hogy megkóstolja más nemzetek ételét. De talán a jegyéhez tartozó Mexikó konyhájából megkóstolhatja a mexikói babot darált hússal, vagy a pikáns mexikói csokis csirkét is. Hátha megkedveli és hajlandó lesz maga is elkészíteni családjának.

VÍZÖNTŐ [01.20-02.18]

Téli jegyhez méltóan, az ő országa Svédország. A svéd konyha tárházából választhat, különleges ízlésének megfelelően a híres svéd húsgombóc, és a hering az egyik legnépszerűbb halfajta kerülhet asztalára, melyet sokféleképpen készíthetnek: marinálják, savanyítják, sütik. Hosszú telek miatt ritkán kerül Svédországban az asztalokra friss zöldség. Vitaminforrásnak számítanak az erdei bogyók (törpemálna, vörös- és kékáfonya), amelyekből készült lekvárokat, mártásokat is nyugodtan fogyaszthatja.

HALAK [02.19-03.20]

A portugálok életöröme egyfajta sajátos melankóliával keveredik, ahogyan a Halak jegyűeké is.  A Halak a portugálok világhírű sült csirkéjét, a frango piri-pirit kóstolja meg. És ha ezt el akarja készíteni, vegyen egy kicsi, alig 80 dekás csirkét pácolja be fokhagymás, fehérborecetes olívaolajba, amelybe tegyen néhány apró, hegyes, piros és erős piri-piri paprikát, majd faszenes pecsenyesütőben süsse meg. A portugál konyha természetesen a halételekben a leggazdagabb. A Halak kedvence lehet még a szardínia. Az apró halat bő olajban ropogósra sütik, vagy ecetben és fűszeres olajban pácolják.

Frango piri-piri