Jövőt adnak a gyermekeknek a nevelőszülők

Fotó: 123rf.com

A nevelőszülők hivatásukkal minden nehézség ellenére jövőt tudnak biztosítani a gyermekeknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

A Befogadlak elnevezésű nevelőszülői program pécsi rendezvényén elhangzott, hogy a fél éve indult országjáró sorozattal szeretnék felhívni a figyelmet a nevelőszülők munkájára, amely nemcsak a gyermekeknek és vér szerinti családjuknak tesz jót, hanem annak a városnak és községnek is, ahol élnek.

“A kormány meggyőződése, hogy annak a 23 ezer gyermeknek a jövője, akik a gyermekvédelem rendszerében kapnak segítséget, nem lehet közömbös az ország számára. Nem mindegy, hogyan nőnek fel, tudnak-e munkát vállalni és családot alapítani.”

Ezért a nevelőszülők a lehető legtöbbet teszik, megosztják az életüket a gyermekekkel, úgy vállalják ezt a hivatást, hogy nem kérdeznek a bajban, hanem teszik a dolgukat. Egy nemzet nevében jár köszönet a munkájukért.

A nevelőszülői hivatást népszerűsítő programsorozat záró rendezvénye május 19-én lesz a fővárosban, a Várkert Bazárban; az eseményen hazai sztárok lépnek fel gyermekvédelemben lévő gyerekekkel együtt, és egy új dal is születik erre az alkalomra, amit Oláh Gergő közreműködésével adnak majd elő.

Őri László, Pécs alpolgármestere a rendezvényen köszönetet mondott pécsi és baranyai nevelőszülőknek, akik a sajátjaik melle mások gyermekeit is befogadták a családjukba. “Noha az infrastrukturális fejlesztések és a támogatások szükségesek a családok megerősítéséhez, mégis az a legfontosabb, hogy a mindennapokban több figyelmet tudjunk fordítani azokra a gyermekekre, akiknek nem adatott meg, hogy ép családban nőjenek fel” – mondta. (MTI)