Bizonyítványpara? Ingyenes teszt napok a jobb eredményekért

Itt az ideje, hogy ne csak a tanulók, diákok gyengeségeit lokalizáljuk és azonosítsuk, hanem ugyanilyen intenzitással keressük meg az erős képességeket és ezekre alapozva érjük el a csúcsteljesítményüket.

Nem a rossz, hanem a jó megoldásokból élünkA boldogság igénye, a boldogság keresése az ember alapvető törekvése. Miközben ezt tudjuk és hirdetjük, úgy akarunk gyermekeknek segíteni boldogságuk megtalálásában, hogy a deficitjeiket hangsúlyozzuk, a gyengeségeikre figyelünk, a hibáikat jelöljük be pirossal a dolgozataikban, ahelyett, hogy a jó megoldásaikat jelölnénk be a leghangosabb színnel: „Ezt figyeld! Ezek a jó megoldásaid!” ezt nézd meg, ezeket olvasd át újra, rögzítsd! Hívjuk fel a diákok figyelmét a jó megoldásaikra, a jó teljesítményeikre, hiszen úgyis ebből fognak majd megélni a munkaerőpiacon egyszer. Forduljunk szembe a hagyományos szemlélettel, mert a negatív visszatükrözés nem lendületet ad, hanem lendületet fékez.

 

 

Figyelemzavar:  az intelligenciájuk jó, a koncentráció nem megy

 

75-80 000 tanuló küzd figyelemzavarral és ezért ezeknek a rendszerint okos és értelmes gyermekeknek szülei már most a tanév végi bizonyítvány miatt stresszelnek, konfrontálódnak a pedagógusokkal, saját gyermekeikkel. Több tízezer család estéi szólnak a sikertelen tanulásokról és a családon belüli tanuláskonfliktusokról.

 

 

Ingyenes Teszt Napok A 2011. április 6.-án és 7-én délután 14.00.-tól 17.00.-ig ingyenes Teszt Napokat tart az Eleven Team Alapítvány, melyek célja a sikeres tanév végi bizonyítványhoz szükséges csúcsteljesítmények elérése és azok korlátainak feltérképezése a hozzájuk ellátogató 7-18 éves tanulóknál, diákoknál. A Teszt alkalmával azt vállalják, hogy 2 óra alatt feltérképezik a diák tanulási szokásainak legerősebb és leggyengébb pontjait, megoldásokat kínálnak a szüleiknek.Figyelemzavaros gyermekekértMagyarországon az eleven gyermekek és családjuk élettere drasztikusan leszűkült.  A gyermekeket és környezetüket arra meg lehet tanítani arra, hogyan tudják az átlagostól eltérő képességeik előnyeit a mindennapokban is kamatoztatni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni. Különböző tréningek és szabadidős programok során tovább lehet fejleszteni a hiperaktív gyermek „sikerteljesítményeit”, mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre.

Eleven Team Alapítványwww.eleventeam.hu

 

(ni)