Debütál Dobó Kata filmje: Kölcsönlakás

A héten Valentin-nap alkalmából egy fergetegesen vicces magyar romantikus vígjáték érkezik a mozikba!

A miniszter félrelép írójának színdarabjából egy igazi vérbő komédia született, melynek főszerepében olyan kiváló magyar színészekkel találkozhatunk, mint Balla Eszter, Haumann Máté, Martinovics Dorina, Klem Viktor, Szabó Simon, Kopek Janka, Fehér Tibor, Kiss Ramóna és Oroszlán Szonja!

Nem is lehetne két egymástól jobban különböző férj, mint Balázs (Haumann Máté) és  Henrik (Klem Viktor).

Balázsnak a család fontos meg az otthona – amit éppen felújítanak. Henriknek viszont a csábítás fontos meg az otthon – amit a haverja éppen felújít, – hogy legyen hova meghívni legújabb hódítását. A két férj és feleségeik: a gyerekre vágyó Anikó (Balla Eszter) meg a férjén minden áron bosszút állni vágyó Linda (Martinovics Dorina), valamint a lakást felújító dizájner (Szabó Simon) és az őt rajongásával üldöző csaj (Kopek Janka) mind arra vágyik, hogy végre egyedül maradhasson a felújítás alatt álló lakásban, és belépjen a nagy Ő.

De sajnos túl nagy az átmenő forgalom. Egyetlen, zűrzavaros napon egymásba botlik, akinek nem kéne, lebukik, aki ártatlan, és elcsábul, aki hűséges. Nagy szívű, ám még nagyobbakat füllentő hőseink vágyak, szerelmek, átverések hálójából próbálnak kikecmeregni, amibe egyre jobban belegabalyodnak. Néha, egy-egy pillanatra az őszinteséggel próbálkoznak – és abból lesz a legnagyobb bonyodalom…

A film díszbemutatóját tegnap este tartották Budapesten, ahol megjelentek a KÖLCSÖNLAKÁS  készítői és szereplői, valamint a hazai filmes világ színe-java. A közönség soraiban nevették végig a filmet a Kölcsönlakás főszereplői és készítői többek között Dobó Kata rendező, a film zenéjét szerző Amerikában is elismert Czomba Imre,  a film betétdalait éneklő Freddie és Varga Viktor, a dalok szerzői Rakonczai Viktor és Geszti Péter, valamint felesége Ditz Edit. Továbbá jól szórakozni érkezett többek között Mádai Vivien, Liptai Claudia, Ábel Anita, Osvárt Andrea, Fésüs Nelli, Baronits Gábor, Eke Angéla, Zséda, BÚÉKrendezője Goda Krisztina és főszereplője Lengyel Tamás, valamint a készítőket támogató párjaik és családjuk, Szatory Dávid, Zsidró Tamás és  Haumann Péter.

Dobó Kata, Zsidró Tamás és fiai. Fotó: Rácz Tomi