A játékos nevelésért és fejlesztésért

A “Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program” keretein belül a Sporttal és kreatív játékokkal a gyermekek neveléséért és egészségéért Alapítvány 2019. februárjában megkezdte a gyurmák szétosztását.

Az együttműködésnek köszönhetően több mint 110 intézmény, köztük óvodák, általános iskolák kapnak 10 színű, összesen 4812 kilogramm gyurma kerül szétosztásra, amely több ezer gyermek oktatásához nyújt segítséget.

A program célja, hogy a nevelésben dolgozó szakembereknek elérhető legyen olyan eszköz, amely segítségével sok gyermeket tudnak játékosan, egyszerűen nevelni, fejleszteni vagy oktatni.   A felhasználási korosztályt tekintve a gyurma egész kicsi kortól az általános iskolás korosztályig használható fejlesztő eszközként.

A fotó illusztráció: pixabay.com

Az alapítvány további célja, hogy  “Gyermekek játékos fejlesztése 2019 program” bővítéseként a szeptemberi kiszállításnál a résztvevő intézményeknek origami papírt és a hozzá szükséges oktatást segítő saját kiadású kiadványt is biztosítson, ezzel bővítve azon kreatív eszközök, lehetőségek számát, amely a gyermekeknek és a velük foglalkozó szakembereknek a változatos oktatáshoz nyújt lehetőséget.

Bővebb információ: www.kreativ-gyermek-alapitvany.com