Szerelem szex nélkül?

Előfordul, hogy egyes fiatal párok őszintén és szinte halálosan szerelmesek egymásba, mégsem sikerül eljutniuk a szexuális kapcsolatig.  De mit lehet ilyenkor tenni? Tanácsos megfogadniuk a szexológus tanácsait.


„Szeretjük egymást, de nincs köztünk szexuális kapcsolat: nem értem, miért…”
„Pedig biztos vagyok benne, hogy tetszem neki, kívánja, hogy megérintsen, testileg is közel kerüljön hozzám. Régóta nagyon intim beszélgetéseket is folytatunk. Hányszor hittem már, amikor kéz a kézben sétáltunk meleg, holdfényes éjszakán, hogy a karjaiba kap, és végre szeretkezünk. Ott voltunk ketten, dobogó szívvel, egy szót sem tudtunk szólni, annyira telve voltunk érzelmekkel… És aztán nem történt semmi! Csak levél jött másnap – szép, mint egy költemény -, melyben az előző éjszaka  a rajta erőt vett érzelmekről írt, istennőjének és számára az ideális nőnek nevezett.
Számomra az a legrosszabb, hogy nem merek neki beszélni a kapcsolatunkból hiányzó szexről. Félek attól, hogy csalódni fogok, és szerelmünk emiatt veszít nagyságából. Hogyan magyarázzam el neki, hogy a könnyű érintések már nem elegendőek a számomra, vagy hogy csókjainkból hiányzik a szenvedély? És vajon ő nem tart-e attól, hogy felháborít, vagy megsért, ha kifejezi fizikai vágyait? Ha igen, lehet, hogy emiatt elégszik meg kapcsolatunk jelenlegi állásával. Mit tegyek?”
Evelin, 20 éves diáklány

A fotók illusztrációk: pixabay.com

A szexológus tanácsai:
Vallja meg a partnerének, amire vágyik!
Az eddigiek alapján bizonyára letisztult a kép: a barátja önt isteníti, mély, minden testiségtől mentes érzelmekkel veszi körül, és többek közt ezért nem mer önnel szexuális kapcsolatot kezdeményezni. Lehet, hogy még szégyelli is szexuális késztetését, és elfojtja vágyait, nehogy elveszítse önt. Ez a magtartás valószínűleg személyes előéletében rejlik, de ha ön változtatni akar a helyzeten, közbe kell lépnie!
De azt tanácsolom, hogy kerülje a túl direkt lépéseket. Ez a fiú megsérülhet, ha arra döbben rá, hogy az önről alkotott, idealizált képe mögött esetleg egy tapasztalt leány áll. Minthogy azonban a beszéd az önök közti megértés alapja, beszéljen nyíltan vágyairól! Mondja el, milyen nagy örömöt szerezne a fizikai kapcsolat, intim együttlét vele. Akár tréfásan hangsúlyozhatja azt is, hogy ön nem egy márványszobor, és testi kapcsolatra is vágyik.
Tudnia kell, hogy a partnerének is van-e kedve hozzá
Ha igen, miért, ha nem miért nem…Mint kiderült, a barátja nem feltétlenül kíván szexuális kapcsolatot létesíteni önnel, bár az önhöz való erős vonzódása alapján ez nem igazán érthető. Ezért ennek a magatartásnak az okát mindenképp tisztázni kell. Akár megelégszik a fiú az eddigi plátói szerelemmel, akár fél komolyabban elkötelezni magát, akár más tényezők játszanak közre, önnek tudomást kell szerezni  ezekről az okokról.
Ha azokat átgondolta, és ön szerint javulhat a helyzet, össze kell egyeztetni vágyaikat. Még ha a teljes siker nem is valósul meg, és ez a szerelmi történet megszakad egy napon; még ha úgy alakul is, hogy ön el fogja utasítani, hogy a költészet tartósan helyettesítse a szexualitást, most ne mondjon le a kapcsolatról, érzelmeiről, és folytassa a „harcot”. Élje meg intenzíven ezt a forró szerelmet, miközben igyekezzék elérni, amire vágyik!
Forrás: Galenus