Védjük a teheneket! – Rajz- és fotópályázat iskolásoknak!

A Krisna-völgyi Tehénvédelmi Központban március 12-én két új kis boci látta meg a napvilágot. A szarvasmarháknál ritka jelenség az ikerszülés, ezért ennek alkalmából a völgyben található Srí Prahláda Általános Iskola különleges pályázatot írt ki a 6-14 éves korosztálynak.

Védjük a teheneket! címmel országos rajz- és fotópályázatot indítunk általános iskolás gyermekek részére az alábbi témakörökben:

  • A tehénanyától kapjuk a tejet – Csecsemőként az anyatej után a tehénanyák teje az, amit meg tudunk inni, s amitől erősek és egészségesek lehetünk. Rajzold le, vagy készíts fotókat arról, hogyan kell kézzel fejni a teheneket!
  • A tejből milyen élelmiszereket tudsz magad is elkészíteni? – A tejből nagyon sok egészséges ennivaló készíthető otthon, saját kezűleg is. Próbáld lerajzolni, vagy lefotózni, hogy Te milyen élelmiszereket tudsz elkészíteni tejből!
  • A bikák segítenek a mezőgazdaságban – A bikák nagyon hasznosak, mert az igavonás révén a mezőgazdaságban számos helyen lehet őket alkalmazni: szántás, boronálás, vetés, aratás, szénagyűjtés, szállítás. Próbálj rajzban, vagy fotón megörökíteni e tevékenységek közül egyet vagy akár többet is!
  • Ne edd meg a teheneket! – A húsipar az üvegházi gázkibocsátás 18 %-ért felelős, és ez több mint az összes közlekedési eszköz (autók, kamionok, repülők, hajók) szén-dioxidra átszámított szennyezése együttvéve! (Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) 2006-os tanulmányából). 1 kg húsfehérje előállításához 6-15-ször annyi mezőgazdasági terület kell, mint 1 kg növényi fehérjéhez, és a termőterületet ma már nem lehet jelentősen növelni. Fogalmazd meg a rajzoddal, vagy fotóiddal azt, hogy az állatok – elsősorban pedig a tehenek – ipari méretű pusztítása milyen környezeti, vagy akár erkölcsi problémák forrása, illetve miért lehet jobb vegetáriánusnak lenni!

Életkori kategóriák a díjazáskor:

 

I. kategória: 6-8 éves kor közöttiII. kategória: 8-10 éves kor közöttiIII. kategória 10-12 éves kor közöttiIV. kategória 12-14 éves kor közötti

A Rajz- és Fotókategóriákban az egyes korcsoportokon belül az első három legsikeresebb mű alkotóját értékes jutalmakkal díjazzuk, melyeket a Krisna-völgyi Búcsú alkalmával 2011. július 23-n lehet majd személyesen átvenni a Nagyszínpadon.

A pályamunkák postára adási határideje: 2011. május 2.

A pályamunkákat papíron (a fotókat kinyomtatva!!!) kérjük beküldeni. A fotókhoz csatolandó az elektronikus változat CD-n. Az egyes képek legalább 800 kByte méretűek legyenek. A csak elektronikusan beküldött fotókat nem fogjuk tudni zsűrizni. Kizárólag borítékban beérkezett pályamunkákat fogadunk el.Postacímünk: Srí Prahláda Általános Iskola8699 Somogyvámos, Fő u. 38.A beküldött pályamunkákhoz csatolni kell a szerző nevét, értesítési címét és életkorát.A leadási határidőig beérkezett pályázatokat szakmai zsűri bírálja majd el.Eredményhirdetés: 2011. június 1-én az http://oktatas.krisnavolgy.hu oldalon.Ezzel együtt a nyertes műveket a Krisna-völgyi Búcsú ideje alatt az iskolánk tornatermében, valamint a honlapunkon be is mutatjuk majd.

http://oktatas.krisnavolgy.hu

MKTHK – Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége

(BSD)