Egészséges ételek, amelyeket a gyerekek is kedvelnek

Napjaink slágere az évekre elfeledett sütőtök, mely most reneszánszát éli. Magas béta-karotin tartalma és könnyű emészthetősége miatt már bébikortól ajánlott fogyasztása. Gyermekek nagy kedvence lehet a sütőtökös pulyka, mely édeskés, gyengéd ízével a legkisebbeknek is finom. Felnőtt verzióban megbolondíthatjuk a húst és a zöldséget gyömbérrel, kurkumával, curry fűszerkeverékkel.
Vitamin- és fehérjedús fogást varázsolhatunk szilvából és pulykából. Ez a gyümölcs magas rosttartalma miatt ajánlott székrekedésre, immunerősítő hatásával segít felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben. Pikáns fűszerezéssel érdekesen elegyedik a sós hús és az édes gyümölcs. Kakukkfűvel, oregánóval fokozható a hatás! A Gallicoop termékei közt találunk tölthető, raguhoz aprított és egész pulykahúst is, attól függően, hogy szeretnénk tálalni a szilvás fogást.
RECEPTEK
Sütőtökös pulyka bolognai
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg Gallicoop darált pulykahús
25 dkg sütőtök
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 dl paradicsomlé
40 dkg spagetti
1 marék friss oregánó

Bors
10 dkg reszelt parmezán
olívaolaj
Elkészítés:
Egy lábasban olívaolajat hevítünk, rádobjuk a felaprított hagymát, fokhagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, sót, borsot, oregánót, és fehéredésig sütjük. Beletesszük a megpucolt, kis kockára vágott sütőtököt,és felöntjük paradicsomlével. Félig lefedve közepes lángon gyöngyöztetve készre főzzük. Közben a spagettit roppanósra főzzük a csomagoláson feltüntetettek szerint. Leszűrjük, sóval, és olívaolajjal átkeverjük, és a sütőtökös-húsos raguval tálaljuk. Reszelt parmezánnal megszórjuk.

 
Almás-édesburgonyás pulykamell
Hozzávalók 4 főre: 
2 db alma
3 db édesburgonya
1 db póréhagyma
4 szelet Gallicoop pulykamellfilé
2 dl almalé

Bors
1 marék friss zsálya
olívaolaj
Elkészítés:
Az almát félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és a megpucolt édesburgonyával együtt felkockázzuk. A póréhagymát karikára vágjuk. A húst sóval, borssal bedörzsöljük. A sütőt 180 fokra bemelegítjük. Egy jénai tálat kiolajozunk, beletesszük az almát, édesburgonyát, póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, friss zsályával megszórjuk. Almalével felöntjük, majd rátesszük a húst, lefedjük alufóliával, és a sütőbe toljuk 30 percre. Levesszük a fóliát, és 15 percre még visszatoljuk a tálat a sütőbe.

Forrás és fotók: gallicoop.hu