5 szuper tipp belföldi nyaraláshoz

Fotó: 123rf.com

Hogyan tegyük tökéletessé a belföldi vakációt?  Ha mindenképp szeretnénk kihozni a maximumot a nyárból, ajándékozzunk meg magunkat egy belföldi pihenéssel – ha tehetjük, akár második nyaralásként. Szerencsére sokféle felfedezni való vidék és kényelmes szállás közül válogathatunk.

1. Válasszunk programokban bővelkedő helyszínt!
Ha családdal megyünk, úti cél és szállás választásakor fontos, hogy olyan helyet találjunk, ahol minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebb programokat.

2. Figyeljünk az egészségünkre!
Igaz, hogy nyaraláskor hajlamosak vagyunk kicsit „csalni”, és könnyebben engedünk a különféle finomságoknak, viszont ez nem jelenti azt, hogy nem fordíthatunk kiemelt figyelmet az egészségünkre a pihenés alatt. Keressünk olyan szállodát, amelyben hangsúlyt fordítanak az egészséges táplálkozásra. különösen odafigyelnek az ételekre, valamint kezelések és állapotfelmérések segítségével is őrizhetjük egészségünket!

3. Nézzünk utána az alternatíváknak rossz idő esetére is!
Jogos kérdés, hogy mit csináljunk, ha kicsit már ráuntunk a fürdőzésre vagy beköszönt a rossz idő. A wellness szállodáknál erre az eshetőségre például mindig van B-terv, ugyanis jó és rossz időben egyaránt megfelelő programlehetőségeket kínálnak. Kellemes, napsütéses idő esetén használhatjuk a szabadtéri medencét, napozhatunk, kirándulhatunk a környéken, míg rossz időben kiereszthetjük a gőzt a szauna részlegen, kényeztethetjük magunkat egy masszázzsal, vagy lazíthatunk a termálmedencében. A már említett élménykártyával pedig kedvezménnyel kirándulhatunk múzeumokba, történelmi kalandparkba, barlangba.

Fotó:123rf.com

4. Tervezzünk aktív nyaralást!
A minőségi wellness érzéséhez nemcsak a pihenés, a kényelem és a kényeztető szolgáltatások járulnak hozzá, hanem az egyéb, aktív programok, a gasztronómia sokszínűsége és a közös élmények is. Ha mozgalmas nyaralást tervezünk, nézzünk utána a sportolási, kirándulási lehetőségeknek a környéken, térképezzük fel a térség látnivalóit. A legtöbb esetben a szálloda szívesen segít a programtervezésben.

5. Vegyük figyelembe az ajánlásokat!
Érdemes a rokonságban, baráti körben érdeklődni egy-egy helyszín, szálloda felől, és átböngészni az internetes véleményeket, ajánlásokat is, mielőtt döntenénk az úti célról. Nézzünk utána, melyik szálloda nyújt többet a számunkra esetleg egy apró figyelmességgel, a kiemelkedő vendégszeretetével!