A 2018-as Oldtimer Show-n ismét új kiállítási anyagot láthatnak a Magyar Vasúttörténeti Parkban. Ezúttal minden eddiginél nemzetközibb lesz a felhozatal! 11 országból érkeznek Budapestre oldtimer gyűjtők, hogy bemutassák féltve őrzött kincseiket.

De külföldi oldtimer restaurátor cégek is bemutatkoznak majd a budapesti Oldtimer Show-n. És lesznek igen ritka és méregdrága példányok is kiállítva. Néhány az érdekesebbek közül: Mercedes Special Roadster, Bugatti sportautó, fakerekű antik autók, 100 évesnél öregebb motorkerékpárok, stb….

A keleti blokk gyártmányairól sem feledkezünk meg! A 30-as évek Praga modelljeitől kezdve a szocialista éra legkülönbözőbb nosztalgia autó típusai lesznek láthatók, a Csajkától a Warszawáig.

Bemutatjuk Magyarország legkevesebb kilométert futott, eredeti állapotú Ladáját is, melyben csak 493km van.

Sőt! Lesz itt egy teljesen új állapotú, 4,5 km-t futott 1960-as évjáratú Moszkvics is, ami abszolút rekord nemzetközi kiállítások viszonylatában is.

Az autókon és a motorokon kívül autóbuszok, teherautók, traktorok, stabil motorok, gőzmozdonyok és vasúti kocsik is bemutatásra kerülnek.

Érdemes lesz idén is eljönni a Vasúttörténeti Parkba az egész családnak, hiszen rengeteg díjmentesen kipróbálható gyerekprogram lesz a 10 hektáros parkosított területen.

Régi idők mezőgazdasági termelőeszközeit lehet kipróbálni: kukaricamorzsoló, daráló, tökpucoló, stb… Meg lehet nézni a Csabai Tájház múzeumot, ahova betérve a világhírű Csabai Kolbászt megkóstolhatják a látogatók.

Lesz a gyerekeknek állatsimogató karám és népi játszótér is népi játékokkal. Ráadásul mindez ingyen!

Fesztiválbusszal szállítják az Oldtimer Show utasait a rendezvény teljes nyitva tartása alatt oda-vissza a Nyugati-Pályaudvartól a Vasúttörténeti Parkig.

A Vasúttörténeti Park természetesen vasúton is megközelíthető. Az Esztergomi vonalon a „Vasútmúzeum” megállónál hétvégén megáll a vonat.

Kihagyhatatlan program az egész családnak, fantasztikus látnivalók az oldtimerjármű szerelmeseknek. Évente csak egyszer!

A rendezvényről bővebb információkat honlapunkon: www.oldtimershow.hu és közösségi oldalunkon találják: www.facebook.com /Oldtimer Show

 

www.oldtimershow.hu