Élmények a győri állatkertben

Az 1967-ben megnyitott állatkert jelentős megújulásul ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Jelenleg 100 állatfaj közel 800 egyedét, nagy kifutóterületeken, ez eredeti élőhelyükhöz hasonló körülmények között mutatja be.

Fotó: Mogyorósi Péter – Xantus János Állatkert Győr

 

KalandoZOO

Xantus János Állatkert

A látogatók szakavatott kollégánk vezetése mellett járhatják be az állatkertet, ahol látványos etetésekkel kísérve hallhatnak meglepő történeteket és sok érdekességet, az itt élő állatokról.

ZOO Show – állati bemutató

Találkozz személyesen az állatkert sztárjaival. Tudod miért köp a láma? Ki a levegő farkasa, vagy a sivatag hajója? Egy izgalmas interaktív műsor keretein belül mindenre fény derül. Tevék , lámák, papagájok, ragadozó madarak várnak az állatkerti arénában.

Zoo tábor

Az állatbemutatás mellett a kert egyéb kulturális és szabadidős programok helyszíne, és oktató nevelő tevékenység színtere is egyben. A nyár folyamán 9 héten keresztül várja zoo táborunk a 6 és 14 év között i gyermekeket, ahol nem csak a programok változatosságával színesítjük a vakációt, hanem számtalan új ismeret megszerzősére is lehetőség nyílik a gyermekeknek. Programok között szerepelnek ismeretterjesztő előadások, játékos vetélkedők, kézműves foglakozások, és egy tanulmányi kirándulás. Az állatkert oktató nevelő tevékenységének sikerességét bizonyítja, hogy évről évre, több iskolából érkeznek hozzánk osztálykirándulásra.

Xantus János Állatkert

Füles Bástya

Állatkertünk „kihelyezett tagozata” a belváros szívében található. A 16. századi Győri vár egyik épen maradt bástyájának kazamatájában az amazonasi dzsungel elevenedik meg. Legek föld élővilágából: legnagyobb óráskígyó, a legkisebb karmos majom, legerősebb hangya. Az őserdei kalandozás során lehetőség adódik, hogy kicsik és nagyok közelről is megismerkedjenek néhány különleges, de barátságos fajt, kézbe foghatják őket.

 

 

Xantus János Állatkert

Győr; Pálffy u. 4/b.

www.fulesbastya.hu

 

Xantus János Állatkert