BŰVÖS ÓCEÁN – Nyerj nálunk családi jegyet a kiállításra!!!

A Varázskastély és az Éjszakai nyomozás után idén tavasszal új interaktív kiállítás nyílt a Vajdahunyadvárban! A BŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés olyan kiállítás, amely izgalmas játék is egyben. Szerintünk szuper, érdemes megnézni, imádni fogjátok!  

 

BŰVÖS ÓCEÁN – Titkos tengeri küldetés

Kiállítás és játék
2017. március 18. – április 30.

A kiállítás helyszíne: Budapest, Vajdahunyadvár, 1146

 

Titkos tengeri küldetés, meglepő kalandok

Így nyerd meg a családi belépőtöket!
1. Olvasd el a kiállítás beharangozóját!
2.Válaszolj helyesen erre a kérdésre:
A látványos kiállításba lépve egy képzeletbeli tengeri tájra érkeztek, ahol bátorságotokat és ügyességeteket próbára téve titkos küldetés részesei lehettek. A roppant mélységben valaki a tengerek aranymennyiségének kinyerésén ügyködik. Ki ő?
A) egy elszánt Bálnavadász
B) egy dühös Tengeristen
C) egy kapzsi Professzor
3.Írj egy levelet a megfejtéseddel a jatek@galenus.hu címre, vagy írj kommentet a helyes megfejtéssel a Bebik.hu Facebook oldalán!
A játékszabályt ITT olvashatod el!

A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli tengeri tájra érkeznek, ahol bátorságukat és ügyességüket próbára téve titkos küldetés részesei lehetnek.

 

A tengerifű kusza zöldjében fürge apróhalak cikáznak, a szúrós őrtornyok rejtekéből szeszélyes kardhalak kémlelik az óceáni tájat. Fátyolos fény dereng, bálnák énekét hozza az éjszínű víz, a cirkáló súlyos horgonya tompa morajlással földet ér.

 

Vajon mit rejt az óceán sötétje?

Miféle titkos kísérlet zajlik a roppant mélységben?

Vakmerő elme vagy hóbortos képzelet szövi a fortélyos tervet?

 

Aki csatlakozik a titkos küldetéshez, alámerülhet a Bűvös Óceán káprázatos birodalmába, de vigyázat, a rejtelmes vízi világ meglepő kalandokat tartogat!

 

Rejtélyes tengermélyi utazás

A Mezőgazdasági Múzeumban nyíló, új tavaszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengermélyi utazásra hívja a látogatókat. Egy különleges tengeralattjáró utasaként sosem látott tengeri tájakat barangolnak be, miközben megtévesztő feladványok és furfangos fejtörők teszik próbára bátorságukat és ügyességüket.

Okosabb vagy, mint a kapzsi Professzor?

Az óceánokon átívelő kaland során a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán ravasz terven ügyködik: fondorlatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. A találékony tudós mindent bevet, lépten-nyomon a bolondját járatja a vendégekkel, és váratlan trükkökkel zavarja össze az elméjüket és az érzékeiket. A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz! Ám ha minden titkát kifürkészik, a jutalom sem marad el!

Tudsz búvárhajót kormányozni?

A Bűvös Óceán kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni búvárhajójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ceteket az álomcsapdából, meg tudják-e fejteni a talányos buborékrajzot, és vajon elboldogulnak-e egy csapat bolondos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös, megbűvölt lényeivel is.

Lépésről lépésre közelebb a titokhoz

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a titokhoz. A több mint 1000 négyzetméteren elterülő, izgalmas kiállítás és játék megújult látványvilággal, rengeteg felfedezni valóval és ajándékkal várja a kalandvágyó látogatókat.

  • Korosztályi ajánlás: 4–99
  • A kiállítás és játék bejárása min. 1–1,5 órát vesz igénybe.

 

F Exhibition/Galenus