Romantikus élmények? – Mindent bele!

A közeleg a Valentin-nap. Tárgyak és plüss szív helyett ajándékozzunk élményt, hisz a közösen megélt élmények jobbá tehetik a kapcsolatot. Egyetlen romantikus pillanat is életre szóló élmény lehet. 

Romantikus. De mi az a romantikus?

Szó szerinti jelentése „regény”, jelent művészeti stílust és lelkialkatot is, de a leggyakrabban arra használjuk, ha valami regényes, érzelmes és szenvedélyes. Egy tökéletes romantikus élmény ilyen: érzelmekkel teli, olykor szenvedélyes, regénybe illő pillanat.

A Valentin-nap eredetileg arról szólna, hogy a szerelmet ünnepeljük: legyen egy nap, amikor a párok csak egymásra figyelnek, elmélyíthetik a szerelmüket vagy csak egyáltalán, átadják magukat az érzésnek, milyen jó szeretni valakit. A felejthetetlen romantikus élmény titka, hogy őszintén, ugyanakkor meglepő módon fejezzük ki az érzelmeinket, éreztetve a másikkal, hogy milyen fontos nekünk.

„Elég egy apró figyelmesség, a lényeg, hogy váratlan és szokatlan legyen és persze őszinte – mondta Sashalmi Attila a Meglepkék.hu ügyvezetője – Egy szerenád, egy szerelmes vers, egy palackpostába rejtett üzenet máris élménnyé teszi ezt a napot kedvesünk számára. Tovább fokozhatjuk az élményt ha megrendezzük a dolgot. Például egy futár kézbesíti a palackba zárt üzenetet párunk munkahelyére. Amikor kinyitja a dobozt, megtalálja a palackpostát, és egy kalapácsot, amivel a palackot szét kell törnie.”

Szinte végtelen a lehetőségek sora, csak egy kis kreativitás kell hozzá. A szerelmes üzenetek  bárhová is rejtjük azokat  mindig romantikát csempésznek az ünnepnapba. Főként, ha olyasmit vetünk papírra, ami csak a szerelmünknek vagy a szerelmünkről szól, egy közös kis titkunk vagy élményünk. Olykor egy egyszerű üzenet is elég, amit reggel titokban a kabátzsebbe, vagy a tárcába csúsztatva garantált meglepetés lesz.

Ha valaki nagy meglepetést szeretne, akár egy óriási ponyván is átnyújthatja szerelmi vallomását, kifeszítve szemközti irodaház oldalára vagy akár egy felüljáróra, ahol kedvese a dugóban szokott rostokolni. Nagyszerű ötlet ez akkor is, ha minden Valentin-napi meglepetés között is a legromantikusabbra készülünk: lánykérésre.

A romantikus lovag

Egy romantikus lánykérés olyan élmény, amit még az unokáknak is mesélni fognak. Sashalmi Attila arra biztat minden lánykérőt, hogy tegye valamilyen módon emlékezetessé ez a napot. Hiszen legbelül minden igazi férfi egy hős lovag, aki megmenti a királylányt és elnyeri a szerelmét. Ahogyan a nők a szívük mélyén várják a hős lovagot, aki méltó lesz a szerelmükre.

Persze nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi romantikus legyen. Le kell küzdeni a félelmet hogy esetleg nem értékelik az igyekezetét és, hogy mit fognak szólni mások. Az igazság az, hogy a boldogság amit egy meglepetés lánykérés okoz semmihez sem hasonlítható. Az ismerősök pedig csodálattal vegyes irigységgel néznek egy lovagias férfire – a barátnőkről nem is beszélve.

„A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Ma már szinte mindent meg lehet szervezni a grandiózus tűzijátéktól, a gyertyafényes privát korcsolyázáson át a helikopteres városnézésnek álcázott lánykérésig” – mondta Sashalmi Attila.

Erőlteti nem lehet

Persze vannak, akik kifejezetten irtóznak a Valentin-naptól. Ha a párunk is ilyen, ne erőltessük rá a romantikázást. Ez persze nem jelenti azt, hogy meg kellene tagadni önmagunkat. Mi meglephetjük egy aprósággal a szerelmünket, miközben hangsúlyozzuk, hogy tiszteletben tartjuk az ő véleményét, de ez nekünk fontos és nem várunk cserébe semmit. Legfeljebb egy ölelést.

Jó ötlet az olyan ajándék, amit később közösen felhasználhatunk: például egy kényeztető spa élmény, vagy valami amire a párunk mindig is vágyott, de még soha nem próbálta ki. Otthon tegyük körbe gyertyákkal a kádat, főzzük meg a kedvenc ételét vagy vigyük el a kedvenc éttermébe, sétáljunk egyet kézen fogva.

Akár egy romantikus vacsoráról, akár egy Valentin-napi lánykérésről van szó, az odafigyelés a legfontosabb, és hogy élvezzük az együttlét örömét. Egy-egy spontán dicséret vagy bók mindennél többet jelent. Mindenkinek jól esik az elismerés, jó hallani, hogy a szerelmünk értékel bennünket, valóban fontosak és különlegesek vagyunk a számára. Azok, akik képesek teljes lényükkel a másikra figyelni, ők tudják valóban átélni és emlékezetessé tenni a Valentin-napot. Sőt, a szürke hétköznapokat is…

Hírnévügynökség