Szórakoztató szilveszteri tippek – akár gyerekekkel is!

Fotó: 123rf.com

Pezsgős parti vagy kocsonyás otthoni kikapcsolódás. Fárasztóvá válhat az ünneplés, ha minden évben ugyanaz a rituálé. Néhány tipp, hogy újra ünnep legyen a szilveszter!

Sokan töltik otthon az év utolsó napját,és legalább ennyien tervezik, hogy valami jó kis túlárazott partiban múlatják át magukat a következő évbe. Aki pedig az otthonmaradás mellett dönt, annak egy kis pezsgő, a szokásos szilveszteri kabaré, lencsefőzelék és kocsonya jelentik a szilveszter kellékeit.  Ha egyikhez sincs kedve, íme néhány tipp, hogy igazán jól teljen az év utolsó napja!

Kulcsosház barátokkal

Délelőtt kirándulás, délután közös főzés, társasjátékok, és hálózsákok világmegváltó beszélgetése.

Időkapszula készítése

Vajon néhány száz év múlva mit gondolnak majd rólunk az utódok? Mit tartunk most fontosnak az életünkből? Milyen tárgyakat, irományokat kellene konzerválni egy fémdobozban? És hol legyen a doboz? Elásva, befalazva? Tucatnyi kérdés, rengeteg jó és gondolatindító válasz, és sok-sok vicc. Igazi közösségi agytorna.

Könyvkészítés közösen

Szilveszter napja tökéletes arra, hogy valahogy összegezzük, újraéljük az elmúlt év történéseit. Fotók, fontosabb levelek, cetlik, belépőjegyek, gyerekrajzok, oklevelek, pici kis ajándéktárgyak léphetnek a szerpentin és konfetti helyébe. Barátokkal, családdal együtt készíteni a közös évkönyvet ezen a napon kedves, nyugodt program.

Pizsamaparti a legközelebbi barátokkal

Amellett, hogy pihentető, nem kell lélegzetelállítóan csinosnak lenni, dögös sminket viselni és órákat vesződni a frizura beállításával. Társas-, vagy videójáték ugyanúgy feldobhatja a hangulatot, mint egy régi, a 80-as évekből visszamaradt videókazetta a retrofilmmel. Egy kicsit minden felnőtt átváltozik gyerekké…

Leszokás, átszokás, új élet, de már éjfél előtt elkezdve

Nagycsoportos tisztító rituálé hihetetlen erőt tud adni a rossz szokások elleni küzdelemben. Jó ötlet a szilveszteri összejövetelre meghívott vendégek között kiosztani egy kis papírlapot, hogy arra írják le év végi fogadalmukat. Ezt a papírlapot később ünnepélyes keretek között el lehet égetni, vagy szét lehet tépni, csakhogy a fogadalom még nagyobb jelentőséget kapjon.

Brunch – azaz későreggeli-koraebéd összejövetel

Egy újabb kialvatlan éjszaka az utolsó dolog, amire vágyna, azonban mégiscsak szeretne egy kicsit ünnepelni? A legjobb ilyenkor délelőttre vagy kora délutánra hívni a barátokat, családtagokat. Kis szendvicskatonákkal, mártogatós ételekkel, koktélokkal lehet megvendégelni őket. És utána még a partira is van idő elkészülniük azoknak, akik nem hagynák ki az esti csillogást.

Forrás: Galenus