Férfiak iskolája – 20. lecke: Hogyan őrizhető meg a vágy?

A minap hallgattam a rádiót és hallottam egy érdekes témát. Arról beszélgettek a műsorban, hogy hogyan és mit tegyenek a nők annak érdekében, hogy egy hosszú kapcsolatban vagy házasságban a párjuk vágyát fenntartsák és ne laposodjon el az együttlét…
Arra gondoltunk, hogy esetleg érdemes lehet ezt a másik oldalról is megvizsgálni és segítséget adni a férfi olvasóinknak ahhoz, hogy hogyan tudják ők a párjukban ezt a bizonyos vágyat felizzítani.

Mik a lelohasztó momentumok?

A nők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy egy hosszú kapcsolatba belesüppedve elhanyagolják magukat. Sokszor a fejükhöz is vágják, hogy „bezzeg, ha elmész szépen felöltözöl. Nekem itthon meg nem.” . Vajon a férfiak otthon másképpen tesznek? A mackók, lógó gatyák, borostás megjelenés és egyéb kényelemből történő lazulás mennyire kiábrándító? Vajon a nőknél elvárás csak, hogy otthon is csinosak legyenek?

A férfiak szeretik, ha egy nő otthon is kívánatos és a gyerekek és a háztartás mellett ugyanúgy nők tudnak maradni. Fittek, ápoltak és még az otthoni ruháik is csinosak és esetleg még vágykeltőek is. A nők oldaláról nézve ez nem mindennapi teljesítmény, hiszen a főzés közben a lábosból kifröccsenő étel, a kis gyerek etetése alatt a pólóra köpött spenót vagy esetleg a takarítás közben a por nem segít abban, hogy folyamatosan élére állítva, szinte magazinból kilépve, magas sarkú cipőben virítsanak. Tény, hogy van átmenet és tény, hogy adott esetben egy rutinos anyukának kéznél vannak a váltó rucik. De vajon a férfiak is képesek a párjuk felé ugyanezt nyújtani?

A kitágult mackók, a lógó alsónadrágok, a borotva nélküli napok valóban kényelmesek, de ezek ugyanúgy ölik a vágyat a nőkben is. Nem segít az egymás előtt vécézés sem és az adott szituációkban oda nem illő dolgok, mint például az ugyan természetes és az élettel járó gázképződés, de nem megfelelő helyen történő elengedése.

Nem tűnik jó megoldásnak a „csapjunk bele a lecsóba” közeledés este felé és a gyerekek előtt történő a másik pólója alá nyúlás sem. Vannak dolgok, amik megfelelő időzítéssel nagyon is vágykeltőek, azonban ezek rossz helyen és időben, akár rosszul is elsülhetnek.

Mit szeretnek a nők?

Rengeteg magazin és rengeteg női újság leírta már, hogy az érzelmek, a figyelmesség és a lelki dolgok nagyon fontosak. Talán a legfontosabbak. De valószínűleg, nem lehet elégszer elmondani…

Nézzük talán a férfiak oldaláról, hogy mi is az, amit mi nők szeretnénk, de talán nem annyira misztikus és megfoghatatlan. Mi az, ami néhány egyszerű gyakorlatias rutinnal megvalósítható?

Vajon mi az, ami egy férfinek biztos ott lapul a zsebében? A legegyszerűbb dolog: egy mobiltelefon, ami jó esetben okos telefon és rendelkezik naptárral és jelző funkcióval. Tehát adott egy mobil és adott a lehetőség, hogy beállítsuk rajta kedvesünk születésnapját, névnapját. Előre. De talán még az évfordulót is és a fontos eseményeket, ami a kapcsolatunkat meghatározta. Ezek az eseményjelzések pár nappal korábbra legyenek beállítva, hogy időben tudjunk felkészülni rá. Nem az ajándék fontos, hanem az, hogy nem felejtettük el! Leginkább egy szervezett esemény (mozi, színház, vacsora) az, ami emlékezetessé teheti ezeket a napokat és amiből mi nők utána energiát nyerünk.

A vágy fenntartása

A nőknél ezek az apróságnak tűnő dolgok nagyon is befolyásolják a vágyat és azt, hogy érzelmeikben hova tendálnak. Míg a férfiak legtöbbje a fizikai létben teljesedik ki, addig a nők lelki síkon lelik meg leginkább a boldogságukat. Igaz, hogy a nőknek is fontos a külső és igaz az is, hogy az ápoltság, finom illat és egy jól választott öltözék elképesztő vágyakat tud a nőkben is megmozdítani, de egy férfi lehet a magazinok legjobb modellje, ha más területen sekélyes és közeledésében nem megfelelő. Az ilyen típusú férfiak a klasszikus „lepedőgyűrés” momentumai csupán, ami nem vezet sok esetben kapcsolathoz.Maja lázas

                                                Tippek

A jól bevált 10 tipp, ami segít a női vágy felizzításában és annak fenntartásában:

  1. Légy figyelmes!
  2. Légy türelmes!
  3. Légy gyengéd!
  4. Használd a mobilodon a naptár funkciót!
  5. Légy ápolt!
  6. Légy támasz!
  7. Tölts le virágküldő applikációt a mobilodra!
  8. Dicsérd! Sokszor mondd el mennyire tetszik neked!
  9. Használd a gyereknevelésben bevált „5:1 módszert”, ha valami kritikát szeretnél megfogalmazni felé! ( 5 pozitív az 1 negatív üzenet előtt)
  10. Beszélj az érzéseidről!

Kedves Olvasó!

Ha úgy érzi, hogy nem ért egyet, vagy nagyon is egyetért, kérjük ossza meg velünk és írjon a jól bevált Lelkitárs Postaládánkba a lelkitars.postalada@gmail.com címre, ahol továbbra is várjuk leveleiket, melyekből néhány véleményt megosztunk majd az olvasókkal.

Juhász-Nagy Mónika
rekreációs szakember