Védd meg gyermeked bőrét és nyerj!

Lassan kibírhatatlan a forróság… De azért ti is mentek sétálni és nyaralni a kicsivel, igaz? Ha igen, játsszatok velünk és nyerjétek meg a család napvédő krémeit a NIVEA Baby jóvoltából!

A napsugarak szerepe nélkülözhetetlen a kisbabák fejlődésében, bőrük védelmére mégis kiemelt gondot kell fordítani. A kisgyermekek bőre ugyanis 10-szer vékonyabb a felnőttekénél, ezért az UV sugarak fokozottan veszélyesek rájuk.

A D-vitamin, amelyet a napsugarak aktiválnak a szervezetben, a fogak és a csontok kalcium-felszívódását segítik, ami a babák egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen. Ugyanakkor tudjuk, hogy a napsugaraknak káros hatásai is lehetnek. Az UV-A és UV-B sugarak elleni védelem a kisbabák esetében különösen fontos, hiszen fényvédelmi rendszerük még nem alakult ki, így bőrük védekező képessége sokkal gyengébb, mint a felnőtteké.

A kicsik bőre nem felejt

Az UV sugárzás minden évszakban károsítja a bőrt, időjárástól függetlenül! Roncsolja a bőr mélyebb rétegeiben lévő kollagént és elasztint, és korai bőröregedést okoz. A napkárosodást szenvedett emberek bőrén már a 20-as éveik közepén megjelennek az első ráncok.

Az ibolyántúli sugárzás miatt a bőrt ért károsodás nagy része (50-80%-a) kisgyermekkorban alakul ki. A bőr pedig „nem felejt”, a káros hatások halmozódnak.

Amikor napozunk, vagy csak szabad levegőn tartózkodunk fényvédelem nélkül, a képzeletbeli óra elkezd ketyegni: a bőrünk akkumulálja az őt ért sugárzást minden egyes alkalommal, amikor csak napfény éri attól a naptól kezdve, hogy megszülettünk. A gyermekkorban elszenvedett napégések száma szoros összefüggést mutat a felnőtt korban kialakuló bőrrákos megbetegedés valószínűségével.

Így védjük a bébiket, a kicsiket és a nagyokat

  • A gyermekek szeretnek a szabadban játszani, de általában nem ismerik az UV sugárzás káros hatásait és nem is tudnak védekezni ellene, ez a felnőttek felelőssége.
  • A kisbabákat és gyermekeket soha nem szabad közvetlen napfénynek kitenni.
  • A gyerekekre adjunk sapkát, világos színű trikót, napszemüveget, kétóránként pedig kenjük be bőrüket magas faktorszámú, speciálisan gyermekeknek készült fényvédőszerrel.

Mennyi az annyi?

A napvédő termékek csak akkor tudják igazán kifejteni jótékony hatásukat, ha bőségesen visszük fel a napsugárzásnak kitett bőrfelületre. Ha csak egy kevéske 50 faktoros krémet használunk, akkor az csak 20, vagy 30 faktornak megfelelő védelmet fog biztosítani. Általában az arcra 3 gramm a teljes testre pedig 30 gramm naptej felvitele szükséges a faktorszámnak megfelelő védelem létrehozásához. Ez 6 teáskanálnyi mennyiségnek felel meg. Érdemes kitüntetett figyelmet szentelni az orr, a homlok, a fülek, a dekoltázs, a lábfejek és a kézfejek gondos bekenésére.

JÁTSSZ ÉS NYERJ!

A JÁTÉKNAK VÉGE! 🙁 

Nézd meg figyelmesen a képet! Hány NIVEA terméket találsz rajta? A jatek@galenus.hu címre várjuk a bűvös számot!

A játék 5 napig (2015.07.24-ig) tart!

Minden nap egy szerencsés nyertesé a Nivea Baby által felajánlott csomag (a csomag tartalmát lásd lentebb!)

Nagyításért KATTINTS a képre!

Ha megvan a bűvös szám és Fortuna kegyes hozzád, ezeket nyerheted a NIVEA BABY felajánlásával:

1 db. NIVEA Baby fényvédő

A NIVEA Baby a kisbabák érzékeny bőrének különleges igényeire hozta létre a 30+ fényvédő faktorszámú NIVEA Baby Napvédő Krémet, mely hatékony védelmet nyújt az érzékeny bababőr számára. A kiegyensúlyozott UVA/UVB szűrőrendszerrel azonnal, és hatékonyan véd a káros sugarak ellen. Az E-vitamint és a panthenolt tartalmazó ápoló formula aktívan hidratálja a kisbabák bőrét. Fokozottan vízálló, színezék-, parabén-, alkohol-, és illatmentes, bőrbarát tulajdonságait klinikai és bőrgyógyászati tesztek igazolják.

1 db. NIVEA Sun Protect & Bronze

A NIVEA Sun Protect & Bronze Barnulást Támogató Napolaj Spray úgy segíti a bőr barnulási folyamatát, hogy közben óvja a bőr egészségét is: édesgyökér kivonattal aktiválja a bőr melanin termelését, és a bőr saját védelmi rendszerét erősítve „dupla védelmet” ad a napsugárzás káros hatásaival szemben, hogy kompromisszumok nélkül, a lehető leghamarabb érhessük el a kívánt bőrszínt. Az áttetsző, vízálló olaj kiemelkedően hatékony UVA/UVB szűrő rendszert tartalmaz, hidratálja a bőrt, és kiemeli annak ragyogó barna színét, bársonyosságát.

+ 1 meglepetés homokozó szett a kicsiknek:

Galenus