Ki lett "Az év védőnője"?

A MAVE június 13-án, a védőnők napja alkalmából az EMMI Egészségügyi Államtitkárságán szervezett ünnepség keretében adta át az év védőnője díjat.

A Magyar Védőnők Egyesülete 2011-ben alapította az év védőnője díjat, ezzel is felhívva a figyelmet a védőnők nem látványos, de annál áldozatosabb munkájára, amelyet immár egy évszázada, sokszor nehéz körülmények között végeznek. Az egyesület számára fontos, hogy tagjai szakmai elismerésben részesüljenek, amelyet mottójuk is hűen tükröz: „Önmagát becsüli meg az a szakma, mely megbecsüli azon dolgozóit, akik több évtizeden keresztül a védőnő pályát, mint hivatást gyakorolták”.

Szakmai találkozó

Az ünnepi alkalom keretet ad a jubiláló védőnők (50-60-65-70 éve végzettek) megköszöntésére, valamint a munkájukat kimagasló eredménnyel végzők számára miniszteri elismerések átadására.
A szervezőbizottság (Országos Tisztifőorvosi Hivatal, Magyar Védőnők Egyesülete, Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara – Védőnői Szakmai Kollégium) törekszik arra, hogy ezen a napon legyen alkalom arra is, hogy az ország különböző területein dolgozó védőnők szakmai ismeretekkel gyarapodjanak, tapasztalatokat cseréljenek egymással és nem utolsó sorban találkozzanak régen látott kollegáikkal.

Négy kategóriában kellett a legjobbnak lenni

Az év védőnője díjra a jelöléseket 4 kategóriában lehetett beküldeni, amelyekből a nyerteseket szakmai bírálók mellett neves közéleti személyiségekből álló zsűri, illetve a kismamák szavazatai alapján választották ki.

A díjat egy magyar ékszertervező, a Faludi G üvegékszer-márka megteremtője, Faludi Gabriella tervezte.

A 2014-es díjazottak

Kistelepülés kategóriában Magyar Katalin és Pölöskeiné Máté Valéria területi védőnők; kisváros kategóriában Királyné Szabó Anikó iskolavédőnő; nagyváros kategóriában Sörös Erika Zsuzsanna iskolavédőnő; és védőnői tanácsadói közösség kategóriában Karádiné Vaskó Edit, Kis Zsuzsanna, Kovácsné Bartolák Ildikó, Mátyás Józsefné, Menczingerné Rostás Ágnes, Tóth Judit védőnők.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!
EMMI