Szilveszteri nagy kérdések

Minden év végén ugyanaz a nóta: \”mit csináljunk szilveszterkor?\” Meghitt hangulatban a kedvesünkkel, szerelmesen töltsük, vagy baráti társaságban szórakozzunk? Mihez van kedve idén? De vigyázat: a döntéssel igencsak sietnie kell!

Csak ne legyen kötelező!

Különösen ajánlott a kettesben eltöltött szilveszter-éjszaka azoknak, akiket a ki tudja hányadik, ugyanazokkal a barátokkal lezajló év végi kötelező \”vidámkodás\”\ már jó előre lehangol… Ha Önt és párját nem villanyozza fel a szokásos koreográfia, és ugyanakkor az örökös késők közé tartoznak, válasszanak az utolsó pillanatban is lefoglalható \”last minute\” programot.

Hiszen miért ne profitálhatnának Önök is az utóbbi időben divatossá vált, rendkívül olcsó, \”fapados\” repülőjegyekből? Miért ne fedeznék fel például Európa egyik, még az önök számára ismeretlen városát, a szilveszteri fényekben úszva? Ha erről már lekéstek, valósítsák meg jövőre! Most viszont, az utolsó percben még foglalhatnak itthon is helyet Magyarország valamely szép vidékén, a hegyek közt, vagy egyik vízpartján lévő, romantikus kis vendégfogadójában, vagy akár egy nagyobb hotelben szervezett estére.

Étterem?

Amiről viszont nem tudnak lekésni, az egy kitűnő étteremben elfogyasztott szilveszteri vacsora! Ma már nem kell mélyen a pénztárcájukba nyúlni ahhoz, hogy jól érezzék magukat: egy hangulatos kisvendéglő is nyújthatja azokat a gasztronómiai élvezeteket, mint egy elegáns vacsorázó-hely. És egy kisebb, szerényebb vendéglő még jobban hozzájárulhat egy kettesben eltöltött szilveszter-est szerelmes hangulatához!

Kultúra?

Ha kulturális programra, zenés vidámságra vágyik, és nem foglalt helyet egyik teátrumba, dalszínházba sem, akkor szintén egy jól megválasztott étterem ajánlható – ahol viszonylag színvonalas szilveszteri program is ígérkezik. De nem elhanyagolható az a lehetőség sem, hogy egyikük otthonában, hangulat-világítás és egy finom, márkás pezsgő mellett kapcsolgatják a tv-csatornák gombját kedvük szerint! Ami nem utolsósorban nagy lehetőséget jelent az érzelmi szálak szorosabbá fűzésére is.

Házibuli?

A legtöbb ünnep-kedvelő számára a szilveszter is kihagyhatatlan alkalom sok finomság elfogyasztására, a jó zene, tánc nem túl sűrűn adódó lehetőségének kihasználására. A barátok közt eltöltött év végi mulatozás történhet háznál vagy \”házon kívül\”. Az utóbbi költségesebbnek tűnik, de jobban megszervezettnek, míg az előbbi bensőségesebb lehet, és az összeszokott társaság különböző újdonságokkal rukkolhat elő – ami elűzheti a korábban emlegetett, esetleges unalmat. Az egész csak a háziakon múlik, hogyan irányítják a mulatság lefolyását.

Gondolja végig, azután viszont – most már tényleg – döntsön gyorsan, és a választáshoz igazodva szervezze meg szilveszter-estéjét!

Galenus