Ön hogyan készül az influenzás időkre?

A legtöbben, a lakosság 40%-a vitaminokkal készül a megfázásos időszakra – derül ki a Szinapszis Kft. egyik kutatásából, amelyet a cég a WEBBeteg.hu megbízásából készített.

Szinte mindenki felkészül

A felnőtt lakosság 80%-a készül valamilyen formában az influenzás időszakra, és megfigyelhető, hogy arányuk a nők esetében magasabb (83%), mint a férfiak körében (72%). Életkor alapján valamivel jellemzőbb, hogy az idősebbek gondolnak inkább a megelőzésre.
10-ből 4 lakos étrend-kiegészítőt alkalmaz ilyen időszakban, 23%-uk több zöldséget-gyümölcsöt próbál szervezetébe bevinni, és hasonló (22%) azok aránya, akik a védőoltás beadatását tervezik.

Inkább az idősebbek tervezik a védőoltás beadatását

Életkor alapján egyértelműen megfigyelhető, hogy míg a vitaminokban a fiatalabbak, addig a védőoltásban az idősebbek, jellemzően krónikus betegek bíznak. 65 év felett közel 50%-os az oltást tervezők aránya, míg hasonló arány a 45 év alatti, fiatalabb korosztályban az étrend-kiegészítők esetében figyelhető meg.
A két védekezési mód kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy a vitaminoknál jövedelem és végzettség alapján a csak utóbbi szempont esetében figyelhető meg jelentősebb különbség (az alapfokú végzettségűek között valamivel alacsonyabb az alkalmazók aránya), míg a védőoltásokat jellemzően a magasabb végzettségűek és jövedelműek említették.
A lakosság közel egytizede – jellemzően férfiak – rétegesebb öltözködéssel próbál védekezni.
 
Jó tanács

A napsütéses órák csökkenésével és a hidegebb napok beálltával szervezetünknek fokozódik a vitaminigénye. A D-vitamin különösen fontos imunerősítő, illetve a C-vitamin rendszeres fogyasztása is elengedhetetlen a téli hónapokban. A dohányosoknak a szokásosnál jóval több C-vitaminra van szükségük -a napi ajánlott vitaminbevitel mennyiségéről tájékozódjon háziorvosánál, gyógyszerészénél.
[Forrás:Szinapszis]