Bébik, kicsik és nagyok

Szalvétagyűrű, ami olyan, mint egy cukorka?

Szeretne igazán különleges karácsonyi terítéket? Varázsolja az asztalra az édességboltok hangulatát! Az egyedi készítésű szalvétagyűrű karácsonyi ajándéknak is kiváló. Különösen, ha melléjük valódi piros-fehér csíkos pásztorbot formájú karácsonyi nyalókákat, azaz candy cane-t is csomagol! Ez az édesség a világ számos országában a karácsony szimbóluma, ezért elengedhetetlen kelléke az ünnepi dekorációnak.

Mi az a a candy cane?

A legenda szerint mintegy 340 évvel ezelőtt a németországi Köln városában készítették a cukrászmesterek az első pásztorbot formájú édességet a helyi katedrális kórusvezetőjének kérésére. A nyalókákat azoknak a gyermekeknek osztották karácsonykor, akik részt vettek a betlehemezésben. Egyes vélekedések szerint azért kapták az édességet, hogy csendben maradjanak a hosszú ceremónia alatt.

A candy cane pásztorbot formájú, hogy emlékeztesse a gyerekeket a pásztorokra, akik meglátogatták a kis Jézust. Kezdetben az édesség egyszínű fehér volt, ami Jézus tiszta, bűntelen életét szimbolizálta. A XX. századtól gyártják a mai is ismert piros-fehér színben a nyalókát.

Készítsen szalvétagyűrűt!

Szükséges eszközök és anyagok

Nehézségi fok:  a közepesnél könnyebb 

Első lépés

Először fesse be a szalvétagyűrűket. Figyeljen oda, hogy egyenletesen oszlassa el a festéket a felületen, majd hagyja teljesen megszáradni.

Második lépés

A candy cane mintát úgy tudja a legegyszerűbben elkészíteni, ha először 1-2 centiméterenként ceruzával párhuzamos vonalat rajzol a szalvétagyűrűre.

Harmadik lépés

A szalvétagyűrűn minden második csíkra vigyel fel az embossing ragasztót egy vékony ecset segítségével. Ezt követően szórjon a beragasztózott felületre embossing port. A felesleges port könnyen eltávolíthatja egy tiszta ecsettel a felületről, vagy akár le is fújhatja.

Negyedik lépés

Melegítse addig az embossing port a Dremel® VersaTipre helyezett melegfúvó fejjel, amíg a por folyékonnyá válik. Ezzel a technikával a por kihűlés után biztosan és szilárdan fog tapadni a szalvétagyűrűre.

 Kreatív tipp

A Dremel kreatív tippje

Az ünnepi szalvétagyűrűk dekorálásának egyedül a képzelete szabhat határt. Ha inkább strasszokkal szeretné díszíteni a gyűrűket, helyezzen melegen ragasztható strasszokat a felületre egy csipesszel és a Dremel® VersaTipre illesztett forrasztófej segítségével rögzítse azokat. Tartsa pár másodpercig a forrasztófejet a strasszon, ez megmelegíti a hátsó oldalon lévő ragasztót, és szilárdan rögzíti a strasszokat a gyűrűre.

Amennyiben egyszerűbb, csillogás-mentes díszítésre vágyik, a Dremel® VersaTip használatával könnyen és ügyesen égethet bármilyen mintát a szalvétagyűrű fa felületébe, a mellékelt illusztráció szerint.

Az  elkészült szalvétagyűrűk

Pressinform

Exit mobile version