Szalvétagyűrű, ami olyan, mint egy cukorka?

Szeretne igazán különleges karácsonyi terítéket? Varázsolja az asztalra az édességboltok hangulatát! Az egyedi készítésű szalvétagyűrű karácsonyi ajándéknak is kiváló. Különösen, ha melléjük valódi piros-fehér csíkos pásztorbot formájú karácsonyi nyalókákat, azaz candy cane-t is csomagol! Ez az édesség a világ számos országában a karácsony szimbóluma, ezért elengedhetetlen kelléke az ünnepi dekorációnak.

Mi az a a candy cane?

A legenda szerint mintegy 340 évvel ezelőtt a németországi Köln városában készítették a cukrászmesterek az első pásztorbot formájú édességet a helyi katedrális kórusvezetőjének kérésére. A nyalókákat azoknak a gyermekeknek osztották karácsonykor, akik részt vettek a betlehemezésben. Egyes vélekedések szerint azért kapták az édességet, hogy csendben maradjanak a hosszú ceremónia alatt.

A candy cane pásztorbot formájú, hogy emlékeztesse a gyerekeket a pásztorokra, akik meglátogatták a kis Jézust. Kezdetben az édesség egyszínű fehér volt, ami Jézus tiszta, bűntelen életét szimbolizálta. A XX. századtól gyártják a mai is ismert piros-fehér színben a nyalókát.

Készítsen szalvétagyűrűt!

Szükséges eszközök és anyagok

  • Dremel® VersaTip forrasztópáka melegfúvó fejjel, forrasztóheggyel és pirográg fejekkel (a szett tartalmazza)
  • Ecset
  • Csipesz
  • Karton
  • 4 cm átmérőjű natúr fa szalvétagyűrű
  • Melegen ragasztható strasszok
  • Embossing por és embossing ragasztó
  • Akril festék vagy festék spray

Nehézségi fok:  a közepesnél könnyebb 

Első lépés

Először fesse be a szalvétagyűrűket. Figyeljen oda, hogy egyenletesen oszlassa el a festéket a felületen, majd hagyja teljesen megszáradni.

Második lépés

A candy cane mintát úgy tudja a legegyszerűbben elkészíteni, ha először 1-2 centiméterenként ceruzával párhuzamos vonalat rajzol a szalvétagyűrűre.

Harmadik lépés

A szalvétagyűrűn minden második csíkra vigyel fel az embossing ragasztót egy vékony ecset segítségével. Ezt követően szórjon a beragasztózott felületre embossing port. A felesleges port könnyen eltávolíthatja egy tiszta ecsettel a felületről, vagy akár le is fújhatja.

Negyedik lépés

Melegítse addig az embossing port a Dremel® VersaTipre helyezett melegfúvó fejjel, amíg a por folyékonnyá válik. Ezzel a technikával a por kihűlés után biztosan és szilárdan fog tapadni a szalvétagyűrűre.

 Kreatív tipp

A Dremel kreatív tippje

Az ünnepi szalvétagyűrűk dekorálásának egyedül a képzelete szabhat határt. Ha inkább strasszokkal szeretné díszíteni a gyűrűket, helyezzen melegen ragasztható strasszokat a felületre egy csipesszel és a Dremel® VersaTipre illesztett forrasztófej segítségével rögzítse azokat. Tartsa pár másodpercig a forrasztófejet a strasszon, ez megmelegíti a hátsó oldalon lévő ragasztót, és szilárdan rögzíti a strasszokat a gyűrűre.

Amennyiben egyszerűbb, csillogás-mentes díszítésre vágyik, a Dremel® VersaTip használatával könnyen és ügyesen égethet bármilyen mintát a szalvétagyűrű fa felületébe, a mellékelt illusztráció szerint.

Az  elkészült szalvétagyűrűk

Pressinform