Szakácskönyv hároméveseknek

Manókonyha néven gyermekszakácskönyvet írt Ugrai-Nagy Tünde. A gasztroblogszerkesztő óvónő könyvének célja, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól megismerkedhessenek a sütés-főzés örömeivel.
“Nem igaz, hogy csak a felnőttek tudnak főzni” – állítja a szerző. A gasztroblogot író, kétgyermekes óvodavezető könyve változatos, egészséges és könnyen elkészíthető recepteket ajánl, és azt ígéri, hogy akár már hároméves korú gyerekek is megpróbálhatják elkészíteni az ételek legtöbbjét.
“Mindennapjaimat kisebb-nagyobb gyermekek között töltöm. Fontosnak tartom megismertetni a gyermekekkel a gasztronómia különféle területeit. Sütünk-főzünk, kertészkedünk, ismerkedünk az alapanyagokkal a Manókonyha-foglalkozások keretein belül, ezért is viseli ezt a nevet a könyv” – árulja el a szerző a könyvről kiadott közleményben.
A könyvben 60 olyan recept található, amelyet kicsi és nagyobb gyermekek egyaránt könnyedén elkészíthetnek. A recepteket saját készítésű színes ételfotók illusztrálják. “Be kell engednünk gyermekeinket a konyhába, hadd lássák, tapintsák, ízleljék az ételeket már az elkészülésük kezdeti pillanataitól. Mondják: amilyen nyitott az ember az új ízek felé, olyan nyitott a világ egyéb dolgai iránt” – hangsúlyozza Ugrai-Nagy Tünde.
MTI