Pocakos nagyhatalom Magyarországon?

Guinness világrekord kísérletre várják a várandós kismamákat a Babamama Expón.

Magyarország lehet az új pocakos világhatalom, ha sikerül megdönteni az egyszerre egy helyen lévő várandós kismamák számának Guinness-csúcsát. A rekordkísérletnek november 16-án szombaton a Babamama Expo, a legnagyobb hazai baba-mama esemény ad otthont a Papp László Budapest Sportarénában.

A Guinness rekordkísérlet

A Guinness World Records pontos és szigorú előírásokat fogalmaz meg: a kísérletben például csak azok vehetnek részt, akik legalább 12 hetes terhesek, és ezt orvosi, védőnői igazolással vagy ultrahang felvétellel hitelesen igazolni tudják. Minden résztvevőnek ugyanabban a percben, ugyanott kell együtt lennie, ezért a rekordkísérlet helyszíne a Sportaréna egyik oldalsó lelátója lesz.

„A Babamama Expo az Aréna teljes küzdőterét megtölti, ezért az egyetlen lehetőség az maradt, hogy egy szinttel feljebb, a lelátókon hajtjuk végre a rekordkísérletet. Ezt a helyszínt fotózni is nagyon látványosan lehet – a közös, fentről készült fotó egyébként szintén Guinness követelmény. Ráadásul a kismamáknak is különleges élményt nyújt majd, hogy fentről láthatják a teljes rendezvényt – teszi hozzá Fülöp Judit.

Ingyen az Babamama Expón?

Az új rekord felállítása mellett az is nagyon fontos, hogy a résztvevők minden bennük felmerülő kérdésre választ kapjanak – legyen szó akár a várandósságról, akár a szülésre való felkészülésről, akár a gyereknevelésről. A rekordkísérlet támogatója, a KRIO Intézet jóvoltából minden kismama, aki részt vesz a kísérletben, ingyenesen tekintheti meg a Babamama Expót.

„Az a célunk, hogy a gyerekek és édesanyjuk életük minden szakaszában teljes biztonságban legyenek. Egy ilyen rendezvény támogatása kiváló lehetőség arra, hogy felhívjuk a figyelmet a már úton lévő következő generációra. A mi feladatunk vigyázni rájuk” – mondta Dr. Balogh István, a KRIO Intézet, Magyarország legnagyobb őssejtbankjának vezérigazgatója. Hozzátette: évek óta folyamatosan növekszik az intézetükhöz forduló leendő szülők száma, akik szeretnék eltároltatni az édesanya köldökzsinórvéréből kinyert őssejteket elővigyázatosságból.

Regisztráció

A szervezők azt kérik, hogy aki szeretne részt venni a Guinness rekordkísérletben, regisztráljon előzetesen a rendezvény weboldalán, az alábbi linken: http://www.babamamaexpo.hu/guinness/

Aki regisztrál, e-mailen megkapja a Guinness esemény részletes leírását, lényegesen meggyorsítva ezzel a bejutást, és megkönnyítve a helyszíni regisztrációt.

A Guinness világrekord kísérlet helyszíne és időpontja:
Papp László Budapest Sportaréna
1143 Budapest, Stefánia út 2.
2013. november 16. szombat 12 óra.
Helyszíni regisztráció 10 órától. Kérjük, érkezzen időben, legkésőbb 11 óráig!

prex.hu