Budavári Őszbúcsúztató Éjszakák a hétvégén

Mentési bemutatóval, zseblámpás időutazással és divatbemutatóval is várják az érdeklődőket november 12-13-án és 19-én a Budavári Őszbúcsúztató Éjszakákon.

A programok a Sziklakórház Múzeum, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Magyar Országos Levéltár, a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, a Kresz Géza Mentőmúzeum, valamint a Budavári Önkormányzat összefogásával valósulnak meg.

Mentéstörténet

A Semmelweis Orvostörténeti Múzeumban 12-én a látogatók meghallgathatják Debrődi Gábor mentéstörténeti előadását és Ungvárnémeti Tóth László verseit Galkó Balázs színművész tolmácsolásában, az épület mellett a Kresz Géza Mentőmúzeum pedig retró mentési akciót mutat be.

Interaktív múzeumpedagógia és kézművesség

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum 13-án interaktív múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásoknak ad otthont, ezen túl az érdeklődők áriákat és duetteket hallhatnak Puccini operáiból Vincze Bernadett szoprán, Keresztes Laura szoprán, Számvéberné Kenyeres Mónika mezzoszoprán és Honinger László tenor előadásában, zongorán kísér Salgó Tamás.

Az \”örök nő és a divat szüntelen változó kapcsolata\”

A Magyar Országos Levéltárban november 19-én Náray Tamás divattervező az \”örök nő és a divat szüntelen változó kapcsolatáról\” beszél, emellett mini divatbemutató, gyermek- és kézműves programok, valamint nőkről szóló előadások színesítik a kínálatot.

Színes programok

A Sziklakórház Múzeumban 12-én, 13-án és 19-én is egyebek mellett interaktív tárlatvezetések, filmvetítés, zseblámpás kincskeresés és történeti várséta is szórakoztatja a közönséget – közölte a szervező az MTI-vel.

Részletes programot itt talál.

MTI