Körülötted is élnek hősnők?

A Terézanyu Klub a Richter Gedeon Nyrt.-vel közösen útjára indította a Richter Aranyanyu Díjat, az első kizárólag nőknek szóló elismerést Magyarországon. Biztosan Te is ismersz olyan kiváló orvosnőt, elkötelezett óvónőt vagy lelkiismeretes nővért, akinek munkáját, segítségét szívesen megköszönnéd azzal, hogy ajánlod őt az Aranyanyu Díjra.

A hagyományteremtő céllal életre hívott, kifejezetten nőknek szóló díjjal az a díj megálmodóinak célja, hogy növeljék a nők munkájának társadalmi elismerését. A díjjal erősíteni kívánják a Richter és a Terézanyu Klub törekvését, melynek célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelése.

 

Cél: a nők munkájának elismerése

 

Ki ne tudna mondani egy kiváló orvosnőt, egy elkötelezett óvónőt vagy egy lelkiismeretes nővért? Mindenki életében van ilyen hősnő, és most eljött az ideje, hogy a nyilvánosság segítségével megtaláljuk őket, és megadjuk a nekik járó figyelmet. Az Aranyanyu Díjat azért született meg, hogy a nők munkájának elismertsége minden területen növekedjen.

 

Szavazz te is!

 

Rajtad is múlik, hogy megtaláljuk, és jutalmazzuk a köztünk élő hősnőket, a Richter Aranyanyu Díj jelöltjeit ugyanis a nagyközönség ajánlhatja. Idén három kategóriában – pedagógus, orvosnő és egészségügyi szakdolgozó – adható le jelölés, amelyeket szeptember 27. és november 1. között bárki javasolhat a  www.terezanyu.hu weboldalon keresztül. Az ajánlási szakasz végén kategóriánként 5-5, vagyis összesen 15 Aranyanyu Díj-jelöltet   választanak ki. A szakmai zsűri döntése alapján közülük kerül majd ki minden egyes kategória Aranyanyu Díjasa, aki 200.000 forint összegű elismerést kap.

 

Biztosan Te is ismersz olyan kiváló orvosnőt, elkötelezett óvónőt vagy lelkiismeretes nővért, akinek munkáját, segítségét szívesen megköszönnéd azzal, hogy ajánlod őt az Aranyanyu Díjra. Ehhez annyit kell tenned, hogy leírod nekünk egy, a jelölteddel kapcsolatos személyes élményedet, amiben megelevenedik munkája során tanúsított odaadása, kivételes személyisége, hivatása melletti elkötelezettsége. Fontos, hogy az általad jelölni kívánt személyt avasd be a tervedbe, neki is tudnia kell a jelölésedről.

 

A zsűri

 

A zsűri tagjai: Gyarmati Andrea, gyermekorvos, olimpiai érmes úszó; Kriston Andrea, az Intim Torna módszer kidolgozója; Nagy Tímea, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző; Beke Zsuzsa, a Richter kormányzati kapcsolatok és PR vezetője; valamint Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek írója. A három, zsűri által kiválasztott díjazott mellett egy-egy közönségdíjas Aranyanyu is átveheti az elismerést, hiszen november 9. és 20. között a nagyközönség is szavazhat. Így a három kategóriában összesen hat jelölt kap díjat. A díjátadó gálát, amire az Aranyanyukat jelölők is meghívást kapnak, november 25-én tartják.

Találjuk meg együtt a köztünk élő hősnőket! Jelölj Te is!

 

www.terezanyu.hu