Nagy Gyereknapi Játék – 4. nap: Játékos fejlődés

Olvassa el írásunkat, s válaszoljon a szöveg végén feltett kérdésre, hogy öné lehessen egy Tiny Love My Nature Pals™ Zenélő Körforgó a Flamber Kft jóvoltából.

Kisbabáink nap, mint nap hatalmas kihívás előtt állnak, minden újdonság számukra. Mi, szülők, azt szeretnénk, hogy gyermekünk természetes módon, játékosan fedezze fel a világot, élvezze annak minden pillanatát, de bizonytalanok is vagyunk: mit hall, mit lát, mit érez abból, ami körülveszi?

A Tiny Love, innovatív fejlesztő babajátékok gyártójaként, ebben ad segítséget a kezdő és a gyakorlott szülőknek egyaránt.

Pszichológusok, gyermekfejlesztési szakemberek, zenetudósok mellett elsősorban gyakorló szülők és babáik segítik a termékfejlesztést, nem elfeledkezve a minőségbiztosításról és termékbiztonságról sem, ami túlmutat a legszigorúbb európai és amerikai követelményeken is.

A Tiny Love egyedülálló, 7 Elemű Rendszere sorvezetőt ad a babák fejlődéséhez, segítve a szülőket abban, hogy babáik mikor milyen fejlődési fázisban járnak, érzékelésük, mozgásuk, kommunikációs képességük hogyan stimulálható játékos, szórakoztató formában.
A Tiny Love alapelve: ahogy az étel nyújtja a szükséges tápanyagokat babánk egészséges és boldog fejlődéséhez, úgy a megfelelő játékok a baba kiegyensúlyozott értelmi, motoros, szenzoros és érzelmi fejlődését támogatják.
A 7 Elemű Rendszer egy olyan sorvezető, ami a babák fejlesztendő képességeinek kategorizálásával és az ennek megfelelő játékok kifejlesztésével könnyíti meg a szülők dolgát a megfelelő játék kiválasztásában és az életkorhoz illesztésben.

Mik is ezek a fejleszthető területek?

 • Finommotoros képességek: a pici izmok fejlesztése teszi képessé a babákat, hogy megfogjanak tárgyakat, tökéletesítik a kéz-szem koordinációt, a beszédfejlődést és elősegítik a szemmozgást.
 • Nagymotoros képességek: a test nagyobb izmainak fejlesztése elősegíti a fej emelését, az átfordulást, mászást, felülést és a járást.
 • Érzékelés: látvány, hangok, érintés, illatok és ízlelés tartozik ide.
 • Megismerés (észlelés): az a képesség, aminek segítségével tanulunk, emlékezünk, kategorizáljuk az információkat, következtetéseket vonunk le, megértjük az ok-okozati összefüggéseket és szabadon engedjük a fantáziánkat.
 • Nyelv, beszéd, kommunikáció: a gondolatok és érzések kommunikálásának képessége verbálisan és nem verbálisan.
 • Fantázia és kreativitás: a képzelőerő (fantázia) segítségével vagyunk képesek olyan fizikailag nem létező dolgok létrehozására, mint például a gondolatok, képek, ötletek, érzések.

A fantáziánkat a kreativitáson keresztül keltjük életre, a kreativitás segít az improvizálásban, ötletelésben, problémamegoldásban.

 • EQ (Érzelmi Intelligencia): szociális képességek és érzelmi jellemzők, melyek jellemünket, személyiségünket felépítik és segítik az emberekkel való együttélést és kapcsolattartást.

A játék elsősorban vidámság

De persze nem minden a fejlesztés. A Tiny Love termékek az önfeledt közös játék élményét képviselik, hiszen a játék elsősorban szórakozás és vidámság.

– Újításaikat, hatékony kutatás-fejlesztési tevékenységüket számos nemzetközi díj ismeri el (Játszószőnyegek, Zenélő Körforgók, Pihenőszék).

– A Tiny Love a Játszószőnyeg (játékíves, tornázós) kategória megalkotójaként vált világhírűvé.

– Zenélő körforgóik kifejlesztésében zenetudósok is részt vettek, a klasszikus Bach és Mozart dallamok mellett a természet-inspirálta dallamok hallhatóak.

– Pihenőszékük a 2011/12-es UK Mother and Baby Award-on lett aranyérmes a Pihenőszék kategóriában.

– Aktivitásra serkentő játékaik, a körbe-körbe menni tudó harmonikatestű kutyus, az elefántos zenélő torony a szülőket is bevonva nyújthat önfeledt, közös játékélményt.

– A babakocsira szerelhető játékív univerzális csatlakozójának köszönhetően nemcsak út közben, hanem akár kiságyra szerelve, otthon is szórakoztató és fejlesztő játék.

A Tiny Smart Apróságok (kedves kis állatfigurák) univerzális csíptetőik segítségével út közben is kedves társak, babakocsin, babahordozón egyaránt, vibráló, csörgő-zörgő, rágóka funkciókkal.

Nagy Gyereknapi Játék

 • Kérdés:                         Milyen dallamokat játszanak a Tiny Love Zenélő körforgók?

 

 • A megfejtéseket a jatek@galenus.hu címre küldjék el (2013.május 22-e éjfélig)

 

 

 • A mai napi játékunk Tiny Love My Nature Pals™ Zenélő Körforgó  nyereményét a Flamber Kft, a www.tinylovetoys.hu webáruház tulajdonosa  ajánlotta fel.”

 

 • Ha önnek tetszik a Nagy Gyereknapi Játék a bebik.hu-n, kérjük lájkolja Facebook oldalunkat és ossza meg a játékfelhívást barátai között! 

 
Flamber