Nagy Gyereknai Játék – 5. nap: Milyen folyadékot kaphat a baba az anyatejen kívül?

Olvassa el mai cikkünket és válaszoljon a kérdésre. Ha elküldi nekünk a megfejtését, részt vesz a sorsoláson, ahol ma a HIPP ajándékcsomagját nyerheti meg!  

Normál körülmények között az anyatej fedezi a baba folyadék- és kalóriaszükségletét. A hozzátáplálás megkezdésével, illetve a nyári melegben vagy betegség miatt megnő a baba folyadékszükséglete, ezért naponta több alkalommal ajánlott a folyadékot pótolni.

A kisbaba még nem tud szólni, ha szomjas, ezért a szülők feladata arra figyelni, hogy a baba rendszeresen igyon. A csecsemők folyadékszükséglete körülbelül 150 ml/kg/nap, de nyáron ez elérheti a 200ml/kg/nap mennyiséget is. Kb. 6 hónapos korig nem szükséges a plusz folyadékpótlás, ha a csecsemő kizárólag anyatejet vagy tápszert kap (amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő mennyiségű anyatej).

A HiPP BIO Combiotik Tejalapú Anyatej-kiegészítő tápszerek és a HiPP HA2 Combiotik Hypoallergén Tejalapú Anyatej-kiegészítő tápszer ideális az egészséges csecsemő számára 6 illetve 10 hónapos kortól, amennyiben nincs, vagy kevés az anyatej és kiegészítésre van szükség.

Az anyatejjel kapcsolatos kutatások ismereteire alapozva a HiPP Combiotik termékcsalád egyedülálló módon probiotikumot és prebiotikumot (GOS) együttesen tartalmaz. A bélrendszerben megtelepedő probiotikumoknak jelentős szerepük van az immunrendszer fejlődésében és a fertőzések elleni küzdelemben. Ezen jótékonybaktériumok szaporodásához elengedhetetlenül szükségesek a fel nem szívódó összetett szénhidrátok, vagyis a prebiotikumok. A hozzátáplálás során a baba új ízekkel ismerkedik meg, így az anyatej vagy a megfelelő tápszer már csak egy részét képezi az étrendnek. Egy 9 hónapos csecsemő összes folyadékszükséglete kb. 1,2-1,5 liter, ennek fele anyatej vagy ennek hiányában megfelelő tápszer, egynegyede egyéb folyadék (pl.: HiPP Bébivíz, Bébiital ), és csak egynegyede származzon az elfogyasztott ételekből. A hozzátáplálás bevezetése után nyáron önmagában sem az anyatej, sem a tápszer nem fedezi a megemelkedett folyadékszükségletet.

A szénsavas üdítőitalok nem ajánlottak a kicsiknek, mert a szén-dioxidon kívül mesterséges adalékanyagokat, nagy mennyiségű cukrot, esetleg koffeint tartalmazhatnak. A felnőtteknek készült ásványvíz magas ásványianyag-tartalma szintén megterheli a babák szervezetét, ezért nem mindegy, milyen folyadékot adnak a szülők gyermeküknek. Az 1,5 literes kiszerelésben kapható HiPP Bébivíz alacsony ásványianyag-tartalmú, szénsavmentes, kristálytiszta ivóvíz, amely újszülött kortól adható. Szomjoltásra önmagában, vagy bébiitallal keverve is fogyasztható, ezen kívül tápszerek, tejpépek, bébiételek elkészítéséhez is ideális. Felbontás után 24 óráig forralás nélkül felhasználható.

A nyári melegben ízletes folyadékpótlók a napérlelte gyümölcsökből készült, 0,2 literes HiPP Bébiitalok és a 0,5 literes kiszerelésben kapható HiPP Bio Tea & Gyümölcslé bébiitalok, melyek fogyasztása 4 hónapos kortól ajánlott.

A HiPP speciális gyártástechnológiának köszönhetően az aprómagvas gyümölcsök allergizáló magjai nem kerülnek bele a bébiitalokba, így ezeket is biztonsággal fogyaszthatják a babák és a kisgyermekek.

www.hipp.hu

Nagy Gyereknapi Játék

  • Kérdés:                      Miért egyedülálló a HiPP Combiotik termékcsalád?

 

  • A megfejtéseket a jatek@galenus.hu címre küldjék el (2013.május 23-a éjfélig)

 

  • A mai napi játékunk  HIPP ajándékcsomag  nyereményét a HIPP Kft  ajánlotta fel.

 

  • Ha önnek tetszik a Nagy Gyereknapi Játék a bebik.hu-n, kérjük lájkolja Facebook oldalunkat és ossza meg a játékfelhívást barátai között! 

HiPP Kft.