Ingyenes fogorvosi szűrés gyerekeknek

Az OTP Roadshow keretén belül az OTP Fogászati busz évek óta járja nyaranta az országot. Idén vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést gyermekek részére. A Roadshow idei nyolcadik helyszíne a budapesti Soroksári Napok rendezvényen lesz

Az OTP Roadshow keretén belül az OTP Fogászati busz évek óta járja nyaranta az országot. Idén vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosít ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést gyermekek részére. A Roadshow idei nyolcadik helyszíne a budapesti Soroksári Napok rendezvényen lesz.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a Szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és oktatást végeznek.

 

Komplex fogászati szűrés gyerekeknek

 

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel az NGYSZ célja, hogy olyan gyermekközösségek számára biztosítson komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást térítésmentesen, akiknek fogászati kezelése valamely okból nehezen, egyáltalán nem, vagy csak részlegesen megoldott.

 

A rendezvényeken lehetőség nyílik, hogy fogorvosaink szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a további javasolt és szükséges kezelésre, beavatkozásra, ezzel is hozzájárulva a gyermekek egészségének megőrzéséhez.

 

Játékos figyelemfelkeltés

 

2010-ben a Roadshow ideje alatt közel 4100 általános iskolás és óvodás gyermek fogászati szűrése történt meg. A magyarországi és határon túli szűrés eredményei alátámasztották, hogy a felvilágosítás, a megelőzés és a játékos figyelemfelkeltés a helyes fogápolásról, fogmosásról milyen fontos.

 

Szűrések Erdélyben is

 

Az OTP Fogászati busz idén részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján, – május 7. és 15. között – ahol a busz szűrővizsgálatot és kezelést biztosított Csíkszentdomokoson kizárólag a rászoruló iskolások részére.

A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb 2011. október 8-án, indulnak Erdélybe gyermekeket szűrni és gyógyítani.

 

A szervezők minden évben arra törekednek, hogy minél több gyermek és szülő figyelmét hívják fel a helyes fogápolásra. A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank azt reméli, hogy 2011-ben is legalább annyi sikeres fogászati szűrést fognak végezni, mint a korábbi években.

Helyszín:

Táncsics Mihály Művelődési Ház melletti parkoló

(1239 Budapest, Grassalkovich út 122-124.)

Soroksári Napok keretén belül

Időpont:

2011. szeptember 19. (hétfő)

9-16 óra között

 

 

 

Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat